Geclassificeerde B&B

Bergense Hof is Beste Brabantse B&B

tulpnclassificatie bedandbreakfast.nl

De trotse eigenaren van B&B De Bergense Hof (Foto: Vrijetijdshuis Brabant)

De Beste B&B van Brabant 2011 is De Bergense Hof in Raamsdonk. Een luxueus verblijf in een achtiende-eeuwse boerderij met veel authentieke details. De burgemeester van Geertruidenberg reikte de prijs vanochtend uit aan eigenaren Marlies Boons en Jaap de Bruin. Zij waren blij verrast door het nieuws.
Bekijk hier het filmpje van De Beste B&B van Brabant: De Bergense Hof in Raamsdonk

Prijs op het juiste moment
Bed & Breakfast De Bergense Hof in Raamsdonk is een sfeervolle monumentale Brabantse boerderij uit 1704. Er is één ruim tweepersoons gastenverblijf met woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. De slaapkamer is ingericht in de opkamer. Een heerlijke accommodatie in een pand met de sfeer van weleer en de luxe van nu.

“Wij hadden niet op de eerste prijs gerekend”, vertelden Marlies en Joop in alle bescheidenheid. De prijs komt wel op het juiste moment. Binnenkort openen zij een groot en ruim opgezet tweede gastenverblijf in de monumentale schuur. Ook breiden zij uit met een zorgboederij en geitenkaasmakerij.

Reviews op Bedandbreakfast.nl
De Bergense Hof scoort bij de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl gemiddeld een 9,5. De reviews zijn laaiend enthousiast. “We konden de fietsen gebruiken en hebben goede tips gekregen voor restaurants en bezoek van dorpjes in de omgeving”, schrijft een Belgisch koppel bijvoorbeeld. En een Gronings stel merkt op: “Wij zijn 5 nachten geweest en het ontbijt is elke ochtend net weer iets anders dan de ochtend daarvoor. Krantje erbij, op een tijdstip dat wij wilden, helemaal perfect.”

Enthousiasme van B&B-eigenaar
Dit is precies waar een bed & breakfast het verschil maakt, vindt Hanny Hoedemaker van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Er is geen betere jury dan de B&B-gasten zelf. Niet voor niets halen zij juist dit soort details aan in hun reviews. Het is het enthousiasme van de B&B?eigenaar waar het echt om draait.”

De verkiezing van ‘Beste B&B van Brabant’ is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland en Vrijetijdshuis Brabant. Naast De Bergense Hof waren de Rakelhoeve in Mideelbeers en Suite in Sint-Oedenrode genomineerd. Zij zijn gekozen op basis van de puntentelling in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie in combinatie met de beoordelingen van gasten op Bedandbreakfast.nl.

Op dinsdag 5 juni volgt de bekendmaking van het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland is uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Elk bed en breakfast dat deelneemt aan het classificatiesysteem wordt periodiek bezocht en gecontroleerd door een mystery guest van de stichting. Aan de hand van het bezoek en een objectieve normenlijst volgt de indeling in één van de volgende tulpencategorieën:

1 tulp I 2 tulpen I 3 tulpen I 4 tulpen I 5 tulpen

Een bed en breakfast kan dus 1 tot 5 tulpen hebben: van eenvoudig tot zeer luxe. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Kies ook voor een bed en breakfast met kwaliteitskeurmerk en ga een zorgeloos verblijf tegemoet!

Over de auteur

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

Laat een reactie achter