Geclassificeerde B&B

Bergense Hof is Beste Brabantse B&B

tulpnclassificatie bedandbreakfast.nl

De trotse eigenaren van B&B De Bergense Hof (Foto: Vrijetijdshuis Brabant)

De Beste B&B van Brabant 2011 is De Bergense Hof in Raamsdonk. Een luxueus verblijf in een achtiende-eeuwse boerderij met veel authentieke details. De burgemeester van Geertruidenberg reikte de prijs vanochtend uit aan eigenaren Marlies Boons en Jaap de Bruin. Zij waren blij verrast door het nieuws.
Bekijk hier het filmpje van De Beste B&B van Brabant: De Bergense Hof in Raamsdonk

Prijs op het juiste moment
Bed & Breakfast De Bergense Hof in Raamsdonk is een sfeervolle monumentale Brabantse boerderij uit 1704. Er is één ruim tweepersoons gastenverblijf met woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. De slaapkamer is ingericht in de opkamer. Een heerlijke accommodatie in een pand met de sfeer van weleer en de luxe van nu.

“Wij hadden niet op de eerste prijs gerekend”, vertelden Marlies en Joop in alle bescheidenheid. De prijs komt wel op het juiste moment. Binnenkort openen zij een groot en ruim opgezet tweede gastenverblijf in de monumentale schuur. Ook breiden zij uit met een zorgboederij en geitenkaasmakerij.

Reviews op Bedandbreakfast.nl
De Bergense Hof scoort bij de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl gemiddeld een 9,5. De reviews zijn laaiend enthousiast. “We konden de fietsen gebruiken en hebben goede tips gekregen voor restaurants en bezoek van dorpjes in de omgeving”, schrijft een Belgisch koppel bijvoorbeeld. En een Gronings stel merkt op: “Wij zijn 5 nachten geweest en het ontbijt is elke ochtend net weer iets anders dan de ochtend daarvoor. Krantje erbij, op een tijdstip dat wij wilden, helemaal perfect.”

Enthousiasme van B&B-eigenaar
Dit is precies waar een bed & breakfast het verschil maakt, vindt Hanny Hoedemaker van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Er is geen betere jury dan de B&B-gasten zelf. Niet voor niets halen zij juist dit soort details aan in hun reviews. Het is het enthousiasme van de B&B?eigenaar waar het echt om draait.”

De verkiezing van ‘Beste B&B van Brabant’ is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland en Vrijetijdshuis Brabant. Naast De Bergense Hof waren de Rakelhoeve in Mideelbeers en Suite in Sint-Oedenrode genomineerd. Zij zijn gekozen op basis van de puntentelling in de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie in combinatie met de beoordelingen van gasten op Bedandbreakfast.nl.

Op dinsdag 5 juni volgt de bekendmaking van het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

1 reactie

Laat een reactie achter