Nieuws

B&B De Oliemolen maakt kans op 50.000 euro

B&B De Oliemolen

Stem op De Oliemolen voor vervanging van het molenrad.

De prachtige oude watermolen van bed & breakfast De Oliemolen in Limburg is genomineerd voor de Molenprijs 2011 van de Bank Giro Loterij. De prijs: 50.000 euro! Van dit bedrag kan onder meer een nieuwe transportband worden betaald. Eigenaren Paul en Corriene Reesink vragen iedereen om op De Oliemolen te stemmen.

De Bank Giro Loterij Molenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een moleneigenaar die de meeste publiekstemmen wint voor een restauratie- of verbeterplan. De Oliemolen in het Zuid-Limburgse Heerlen is een van de zeven genomineerde molens voor de BankGiro Loterij Molenprijs van dit jaar.

Molen maalt tarwe
De Oliemolen is een zestiende-eeuwse watermolen die is aangemerkt als Rijksmonument. In de molen hebben Paul en Corriene twee appartementen ingericht voor B&B-gasten. De molen zelf is volledig functioneel. Met waterkracht wordt tarwe gemalen en in de molenwinkel zijn meelproducten te koop.

Als De Oliemolen wint, dan willen Paul en Corriene het geld onder meer besteden om de ‘Jacobsladder’ te herstellen. Dit onderdeel transporteert graan naar de verdieping erboven door middel van waterkracht. Ook willen ze een ‘buil’ aanschaffen. Dit is een soort zeef waarmee steentjes van het malen uit het meel worden gehaald.

Win een diner en een overnachting
Vind je dat deze prachtige watermolen het verdient om weer in ere te worden hersteld? Stem dan tussen 1 en 28 september op De Oliemolen via Molendagen.nl. Ook voor de stemmers is een prijs te winnen: voor twee personen een diner en een overnachting in een molen. Op 29 september wordt de winnende molen bekendgemaakt.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter