Televisie

Bed & breakfasts vanavond op tv!

Bed & Breakfast

Positief artikel over bed & breakfasts op de voorpagina van het landelijke dagblad Spits.

EenVandaag, RTL Nieuws, SPITS, de Wereldomroep, BNR Nieuwsradio: de bed & breakfast-branche is volop in het nieuws. Verschillende B&B-houders vertelden vorig week op radio en tv waarom zij een bed & breakfast zijn begonnen. En vanavond besteedt tv-programma EenVandaag uitgebreid aandacht aan het succes. Positieve publiciteit voor bed & breakfast in Nederland!

‘Bed & Breakfast in trek’, kopte dagblad SPITS vorige week in chocoladeletters op de voorpagina. Hanny Hoedemaker, oprichter van www.bedandbreakfast.nl, licht de toename van het aantal B&B’s vanavond verder toe in het TROS/AVRO-programma EenVandaag. “De economische crisis is mogelijk een reden achter de groei van het aantal B&B’s. Het verliezen van een baan kan het duwtje in de rug zijn om de droom van een B&B waar te maken”, zegt ze.

Razend populair
Het aantal bed & breakfasts in Nederland groeit snel. Naar schatting zijn er al ruim 5.500 B&B’s in Nederland, waarvan meer dan de helft de afgelopen vijf jaar is opgericht. Hoedemaker: “Ondertussen blijft de vraag groeien. Bed & breakfast is razend populair bij de groeiende groep van senioren. Daarnaast zien we een trend van meer korte vakanties dichtbij huis. B&B sluit daar perfect bij aan.”

Het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO onderschrijft dit. Waar campings en bungalowparken minder populair worden, floreert het segment van korte vakanties in hotels en B&B’s. NBTC-onderzoeker Kees van der Most: “Mensen zoeken iets bijzonders: authenticiteit, persoonlijk gastheerschap. Op die punten scoort B&B goed. Voor bed & breakfast zien we nog volop kansen.”

Uitzending EenVandaag
Het tv-item over het succes van bed & breakfast, inclusief beelden van startende B&B’s en het interview met Hanny Hoedemaker, is vanavond te zien in EenVandaag op Nederland 1 om 18:15 uur.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter