Buitenlandse B&B's

Bed & breakfast in Duitsland (méér dan Brätwurst en bier)

vakantie duitsland

Streken zoals Beieren en steden als Berlijn: Duitsland wordt steeds populairder onder toeristen.

Steeds meer mensen ontdekken Duitsland als vakantiebestemming. In dit uitgestrekte land is voor ieder wat wils te beleven én er is altijd wel een leuke bed & breakfast in de buurt. En nee; niet enkel Brätwurst en bier voeren hier de boventoon! We vertellen je graag meer over Duitsland als vakantieland en de mogelijkheden om er in een B&B te verblijven.

Bed & Breakfast in Duitsland

Bed & Breakfast Ackselhaus & Blue Home, een stijlvol B&B in Berlijn.

Stedentrip naar Berlijn in combinatie met een B&B
Grote steden als Berlijn en Hamburg doen het hart van menig shopaholic sneller kloppen. Maar Duitse steden bieden meer! Zo zijn er in Berlijn talloze musea waar je heel wat uurtjes kunt doorbrengen, terwijl de stad an sich ook één en al historie uitademt. Bovendien worden in deze hoofdstad vele festivals georganiseerd, aan cultuur dus geen gebrek.

vakantie duitsland

Na het shoppen heerlijk neerploffen op je bed in het maritieme Hamburg.

Hamburg ligt aan rivier de Elbe en is van oorsprong een Hanzestad. Daardoor straalt Hamburg een soort maritieme ambiance uit. Dit beeld wordt versterkt door de levendige wereldhaven, aanlegsteigers, kaden en stranden. In het lijstje Duitse stedentrips kunnen Düsseldorf, München en Keulen natuurlijk niet ontbreken. Ga er lekker op uit en boek een bed en breakfast in jouw favoriete Duitse stad.

vakantie duitsland

Mosel-Landhaus: een typische Duitse B&B aan rivier de Moezel.

Bed en breakfasts in natuurgebieden
Het Duitse Sauerland is in de winter een fantastische plek voor wintersport, maar ook in de zomer is deze streek ongekend mooi. Je loopt zo vanuit je bed en breakfast in bijvoorbeeld Willingen of Winterberg de heuvels in, heerlijk!

Het Duitse landschap leent zich goed voor avontuurlijke wandelingen en fietstochten. Zo zijn er prachtige natuurgebieden rondom rivieren als de Rijn en de Moezel. In dit heuvelachtige gebied zijn vele B&B’s te vinden in de typische Duitse dorpjes. De jaarlijkse wijnfeesten trekken menig toerist én de lokale bevolking. Dit is dus bij uitstek de kans om de Duitse gastvrijheid te ontdekken. Ook mooi om rond te trekken en te verblijven: de streek Beieren en het Zwarte Woud!

De mogelijkheden lopen dus uiteen als het om vakanties in Duitsland gaat, net als het aantal Duitse B&B’s waaruit je kunt kiezen op Bedandbreakfast.eu. Ga je voor een moderne accommodatie in een dynamische stad of juist voor een kleinschalig onderkomen in de schitterende natuur? Zoek nu alvast je ideale bed & breakfast, pension of privatzimmer in ons uitgebreide aanbod en boek direct zonder reserveringskosten.

Bekijk ons aanbod van bed & breakfasts in Duitsland >>

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

Laat een reactie achter