Onderzoek/ trends

B&B top-5: populairste vakantiegebieden in Nederland

Populairste vakantiegebieden in Nederland

De Noordzeebadplaatsen blijven populair! Volgens het CBS hadden deze badplaatsen in 2012 een marktaandeel van 12,4%.

Dat Nederland tal van mooie vakantieplekken heeft, dat weten we als geen ander. Met de gegevens uit 2012 van het CBS stellen we een top-5 samen van de meest bezochte Nederlandse vakantiegebieden. Ideaal ter voorbereiding op je zomervakantie!

Noordzeebadplaatsen: 12,4%
Een drankje in je hand, zonnetje op je bol, af en toe een duik in de zee. Bij verschillende badplaatsen aan de kust kun je dit scenario zelf beleven! Met een B&B in bijvoorbeeld Egmond, Noordwijk, Katwijk, Scheveningen of Zandvoort lig je zo op het strand! Is het onverhoopt toch geen mooi weer? Flexibel als wij Nederlanders zijn, trekken we onze jas aan en gaan we lekker uitwaaien, aan de kust zit je altijd goed!

Fietsroute

De Veluwe: geniet van de prachtige natuur op de fiets.

Veluwe/ Veluwerand: 11,7%
Een bed en breakfast op de Veluwe is een perfecte uitvalsbasis voor fietstochten. Van Apeldoorn tot Elburg en van Garderen tot Otterlo. Bezoek het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Alle ingrediënten voor een actieve fietsvakantie en meer zijn aanwezig op de Veluwe.

Groningse, Friese en Drentse zandgronden: 10,9%
Ontdek het ongerepte landschap van Nederland op de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. Het noordelijk zandgebied is een vrij laag, glooiend gebied met op enkele plekken heuvels, zoals de Hondsrug in Drenthe, het Gaasterland in Friesland en Wieringen. Een mooi gebied om te wandelen en te overnachten bij een B&B die op je route ligt.

Heuvels

Tijdens je B&B-vakantie in Limburg kun je prachtige gebouwen bewonderen!

Oost-Brabant, Noord- en Midden-Limburg: 9,8%
Het zuiden van Nederland kent over het algemeen veel zonuren, beleef een stukje buitenland in eigen land! Wat denk je bijvoorbeeld van Veghel, Someren, Roermond of Venlo? Met een ruime keuze uit verschillende steden en dorpen in Brabant en Limburg zit er altijd wel een B&B bij die aansluit op jouw wensen.

West- en Midden-Brabant: 9,4%
Stippel een route uit langs verschillende B&B’s en geniet van de Brabantse gastvrijheid. Ga bijvoorbeeld shoppen in Breda, zoek de landsgrenzen op in Baarle-Nassau en ga fietsen door de Kempen. Bedenk wel dat Brabantse nachten lang duren, dus zorg dat je de dag fit begint!

Meer B&B’s op Bedandbreakfast.nl!
Zit jouw voorkeursbestemming er niet bij? Kijk op Bedandbreakfast.nl en boek rechtstreeks bij een B&B die je zou willen bezoeken, zonder reserveringskosten!

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

Laat een reactie achter