Inspirerende Bestemmingen

Bed en breakfast langs Nederlandse fietsroutes

B&B

Overdag lekker fietsen, ’s avonds slapen bij een B&B en ’s morgens genieten van een uitgebreid ontbijt!

Nederland is een waar fietsparadijs. Gelderland is door bezoekers van Fietsen123.nl zelfs uitgeroepen tot ‘Fietsprovincie van het Jaar 2013′. Overdag optimaal genieten van een lange fietsroute én ’s avonds ook een lekker bed? Met de vele B&B’s die langs de Nederlandse fietsroutes liggen, is een volle bagagekar achter je fiets niet langer nodig!

Veluwe

Gelderland is verkozen tot ‘Beste Fietsprovincie van 2013’

Overnachten in de ‘Fietsprovincie van het Jaar 2013’
Dankzij het aantrekkelijke landschap en de goede fietspaden is de provincie Gelderland dit jaar verkozen tot de beste fietsprovincie. Je hebt hier keuze uit tientallen routes waaronder De Veluws Verleden Fietsroute. Deze route is rijk aan water, bos en cultuur en voert je langs prachtige plaatsen zoals Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. Of rij door de bossen en over de heide via Nunspeet, Elspeet, Uddel en Garderen richting Apeldoorn of Zutphen.

Wandelen

Vanuit B&B Het Franse Hart ben je in mum van tijd in Nationaal Park Dwingelerveld

Hunebed & breakfast
Drenthe blijft ook populair bij fietsers dankzij de rust en ruimte die deze provincie biedt. Bij verschillende plaatsen kun je met mooie routes starten. Fiets bijvoorbeeld vanuit Dwingeloo door Nationaal Park Dwingelerveld. Of begin in Klazienaveen een tocht naar Emmen om vervolgens door te trekken naar Hoogeveen of Assen via Coevorden. Stippel de route van de volgende dag uit in een comfortabele B&B die op jouw route ligt. Je gastheer of gastvrouw kan hierbij helpen en suggesties geven voor de meest schitterende plekjes in de omgeving.

Fietsen door Brabant
De derde plek als beste fietsprovincie gaat naar Brabant. Laat je meevoeren door het Brabantse natuurschoon van De Loonse en Drunense Duinen. Maak een compleet rondje via Waalwijk, Drunen, Udenhout en Loon op Zand. Of fiets eens door de Brabantse Kempen en bezoek onder meer Eersel, Reusel en Netersel. Deze drie dorpen behoren tot de Acht Zaligheden waar verschillende fietsroutes naartoe leiden.

Vakantie Noord Brabant

Voordat je verder gaat fietsen eerst nog een lekker ontbijt. Zo heb je voorlopig voldoende energie voor de rest dag!

Nederland kent nog veel meer mooie fietsroutes, waar stap jij graag op je stalen ros? Er is ieder geval altijd een leuke B&B te vinden die op jouw favoriete route ligt, kijk op Bedandbreakfast.nl voor B&B-adressen en reserveringen. Fijne fietsvakantie!

Over de auteur

Josjah Thalen

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

5 Reacties

  • Werkelijk overal in Nederland is het MOOI! Maar er zijn van die pareltjes die echt extra aandacht verdienen. Kent u de KrommeRijnstreek? Eind juni worden daar de eerste kersen geplukt. Daar wil je toch bij zijn!! En als je dan kan overnachten in een sfeevolle b&b, keuze genoeg in de hele streek, voe je je de koning te rijk!!!

  • Kom de zuiderzeeroute fietsen en stop in mooie authentieke plaatsjes
    zoals medemblik, hoorn, edam, volendam, lemmer etc.
    wij streken neer bij bed en breakfast medemblik en hadden zo,n gezellig verblijf
    in dit oude Coggehuis uit 1613 geweldig

  • Leuk artikel met leuke plekjes, er zijn inderdaad tal van mooie plekken in Nederland. Zo hebben wij een fietsroute gedaan die ook nog een stukje Duitsland inging door de bossen. Erg bijzondere route, wel pittig veel kilometers.

Laat een reactie achter