Inspirerende Bestemmingen

Er gaat niets boven een bed & breakfast in Groningen

bed en breakfast groningen

Groningen is een stad met vele gezichten, maar de Martinitoren is toch wel het meest bekend. Ontdek deze Hanzestad eens vanuit een B&B!

Groningen staat bij velen bekend als studentenstad, maar heeft natuurlijk veel meer te bieden. Ontdek de vele gezichten van deze Hanzestad vanuit een centraal middelpunt: het bed en breakfast!

B&B Westerhaven

Geniet bij mooi weer eerst even op een terrasje voordat je terugloopt naar B&B Westerhaven.

Winkelen en uitgaan in Groningen
Als je van gezellige drukte houdt dan is een B&B in het centrum van Groningen een ideale uitvalsbasis. Bij B&B Westerhaven sta je bijvoorbeeld in een mum van tijd in het bruisende hart van de stad: de Herestraat. Laat je winkelhart sneller kloppen en ga los in de vele boetieks, speciaalzaken en warenhuizen. Eindeloos sleuren met je tassen is niet nodig, je bent immers zo weer terug in je appartement. Even uitblazen, omkleden en hup: lekker uit eten in een sfeervol Groninger etablissement. Uitbuiken doe je uiteraard in je B&B, of ga je direct op stap? Rond de Grote Markt, Vismarkt, de Poelestraat, de Peperstaat en de Kromme Elleboog zijn tal van leuke cafés te vinden.

Monumentale B&B

Bed & Breakfast Groningen ademt historie.

Bed en breakfast Groningen
Naast modezaken, cafés en bekende winkelketens kun je genieten van de prachtige monumentale panden van de stad. De bekende Martinitoren is niet te missen, maar denk ook eens aan B&B’s die gevestigd zijn in een monumentaal pand zoals Bed & Breakfast Groningen. Zo beleef je tijdens je verblijf de stadshistorie optimaal. Grote kans dat de eigenaar van de B&B waar je verblijft, nét iets extra informatie heeft over deze Hanzestad in het noorden. Wist je bijvoorbeeld dat van Groningen geen geschreven stadsrechten bekend zijn? Vroeger was de stad historisch gezien vooral op zichzelf en de directe omgeving aangewezen. Dit lag met name aan de relatief geïsoleerde ligging ten opzichte van de Nederlandse machtskern Den Haag.

bed en breakfast groningen

Bij B&B Oude Ebbinge zit je midden in het centrum, nabij winkels en musea.

Theater en musea in Groningen
Kun je geen genoeg krijgen van de cultuur en historie die Groningen te bieden heeft? Dan wordt het lastig kiezen uit de vele musea die de stad rijk is. Wat denk je van het Groninger museum of het Universiteitsmuseum? Maar ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Grafisch Museum Groningen en het Nederlands Stripmuseum zijn zeker een bezoek waard. Kunst en cultuur kunnen niet zonder elkaar, dit geldt ook voor Groningen. Verwonder je bij een voorstelling naar keuze in de Stadsschouwburg of ga eens langs bij cultuurcentrum De Oosterpoort. Geen gehaast maar heerlijk genieten van kunst en cultuur zoals het hoort, tenslotte hoef je nog niet naar huis. Na een avondvullend programma kun je zo bij B&B Oude Ebbinge in bed stappen, ideaal!

Bed en breakfast Groningen boeken
Zoals je kunt lezen is Groningen veel meer dan een studentenstad. Dit is een Hanzestad met een verhaal dat je zelf kunt ervaren en beleven, ontdek het via een bed & breakfast! Op Bedandbreakfast.nl kun je kiezen uit verschillende Groningse B&B’s en appartementen. Je boekt rechtstreeks bij de eigenaar en zonder reserveringskosten, zo weet je direct waar je aan toe bent. Bekijk bed & breakfasts in Groningen >>

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter