Inspirerende Bestemmingen

Bed & breakfast in Zuid-Limburg: garantie voor genieten

Bed and Breakfast in Mechelen

Authentieke vakwerkhuizen bij het dorp Mechelen in Zuid-Limburg, nabij de Belgische grens.

Zuid-Limburg: de naam roept allerlei positieve associaties op. Van glooiende groene velden en gezellige terrassen tot royale Limburgse vlaai en niet te vergeten de kunst van het levensgenieten. Laat je hart verwarmen door dit stukje Toscane in eigen land. Na een paar dagen in een bed & breakfast in Zuid-Limburg is het alsof je terugkomt van een lange vakantie!

Drielandenpunt Vaals

Grenspalen bij het Drielandenpunt in Vaals.

B&B nabij het Drielandenpunt
Het Drielandenpunt bij Vaals: wie is er niet geweest met schoolreis? Misschien is het er inmiddels wel anders dan je je herinnert, met twee uitzichttorens, het ‘Labyrint Drielandenpunt’ en enkele horecavoorzieningen. Ga nog eens terug en ervaar dit stukje Nederland – België – Duitsland opnieuw. Wist je bijvoorbeeld dat je in de buurt van het Drielandenpunt prachtig kunt fietsen langs kastelen en schitterende Duitse vakwerkhuizen? In de buurt van het Drielandenpunt zijn veel leuke bed and breakfasts, bijvoorbeeld in Vaals, Lemiers en Vijlen.

Bed and Breakfast Zuid-Limburg

Bed en Breakfast ‘Home at the End of the World’ in Slenaken, nabij Gulpen.

B&B in Epen en Gulpen
Epen is een mooi schilderachtig plaatsje in het diepe zuiden van Nederland. Je vindt er vele vakwerkhuisjes. Ook fotogeniek zijn de twee watermolens bij het dorp. In Epen zijn behoorlijk wat mooie bed & breakfasts om uit te kiezen.

Bed and Breakfast Valkenburg

Hastens & Breakfast in Valkenburg, gevestigd in een vijftiende-eeuwse hoeve.

Vlakbij vind je het dorp Gulpen, bekend van het Gulpener bier. Pak de fiets en strijk in Gulpen neer op een terras voor een heerlijke ontspannen middag. Geniet van de gezelligheid en verbaas je over de vele wielrenners die in een voortdurende stoet voorbijrijden.

Bed and breakfast in Valkenburg
Als we het hebben over Zuid-Limburg, dan mogen we Valkenburg natuurlijk niet uitvlakken. De grootste publiekstrekker hier is de bijna duizend jaar oude Kasteelruïne, vanwaar je een spectaculair panorama-uitzicht hebt over Valkenburg en omgeving. Tip: ga mee op rondleiding door de mergelgrotten bij Valkenburg. In de zomerperiode worden extra uitgebreide avondrondleidingen verzorgd en ook zijn er speciale kinderrondleidingen.

Bed and Breakfast in Mechelen

Bed and Breakfast Villa Witte Lelie, een parel verscholen in de heuvels van Mechelen.

B&B in Mechelen en Sint-Antoniusbank
Sint-Antoniusbank, Bunde, Mechelen en Margraten: het zijn niet direct de bekendste bestemmingen van Zuid-Limburg. Maar dat maakt ze niet minder de moeite waard! In deze dorpen vind je de authentieke gemoedelijke sfeer waar Zuid-Limburg zo om geroemd wordt, charmante huisjes en gezellige horecagelegenheden die uitnodigen tot onthaasten. De dorpen zijn schitterend gelegen in het glooiende landschap met de toeristische trekpleisters op fietsafstand.

Bed & breakfast Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg heb je een ruime keuze aan bed & breakfasts, van eenvoudig tot zeer luxe.

In de meeste Zuid-Limburgse dorpen vind je wel één of meerdere bed & breakfasts waar je kunt verblijven. Bekijk ze allemaal op de kaart van Bedandbreakfast.nl en kies jouw B&B voor een ideale minivakantie!

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

3 Reacties

  • Limburg is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kan er schitterend onthaasten en het Drielandenpunt doet me terugdenken aan m’n vroegere schooltijd. Wat was het leuk om telkens in juni op schoolreis te mogen vertrekken. In het artikel vind ik echter nergens de melding van wellness. Staat dit vermeld in een ander artikel?

Laat een reactie achter