Inspirerende Bestemmingen

Bed and breakfast in Werkendam: natuur en historie binnen handbereik

Fort Bakkerskil

Een historische beleving: overnachten in Fort Bakkerskil. Deze indrukwekkende B&B is te vinden in Nieuwendijk, gemeente Werkendam.

Een bed and breakfast in Werkendam biedt verschillende mogelijkheden tot avontuurlijke uitstapjes. Ontdek de eeuwenoude forten in de omgeving of vaar met een bootje door de Biesbosch, de keuze is aan jou. Bedandbreakfast.nl geeft je een aantal leuke tips!

Biesbosch

Een goed begin van de dag bij B&B de 3 eenden.

Bed and breakfast Werkendam
Als je fan bent van zowel historie als natuur, dan ben je in Werkendam op de juiste plaats. Enerzijds kun je in het centrum een flink aantal historische gebouwen fotograferen, anderzijds zijn daar de prachtige natuurgebieden. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de Nieuwe Merwede en breng een verrekijker mee, wie weet spot je in De Kwellingen nog een paar mooie watervogels! Uiteraard kun je een bezoek aan Nationaal Park de Biesbosch niet achterwege laten. Vaar met een fluisterbootje door dit prachtige gebied en laat je na afloop in de watten leggen bij B&B de 3 eenden of Bed en Breakfast De Giessenhoeve.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Een mooi contrast tussen luxe en historie bij Fort Bakkerskil.

B&B aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie
Werkendam is dé plaats waar restanten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie goed bewaard zijn gebleven. In B&B Fort Bakkerskil kun je zelfs overnachten in historische ambiance. Dromen zijn hier geen bedrog; luxe, comfort en geschiedenis smelten samen. Je voelt je een ware officier in de Officierskamer, of boek één van de andere indrukwekkende kamers. Om deze fantastische ervaring nog completer te maken, breng je vanaf medio 2015 ook een bezoek aan het Waterliniemuseum in Fort Vechten. Hier beleef je op interactieve en thematische wijze de geschiedenis van de linie en de forten.

Kasteelhoeve-Dussen

Na een prachtige rit door de Biesbosch kunnen je paard en jij tot rust komen bij Kasteelhoeve-Dussen.

Van kanoën tot paardrijden
In Werkendam biedt het natuurschoon tal van activiteiten. Stippel zelf een fietsroute uit waarbij een overtocht over het Steurgat met ‘pontje Steur’ niet mag ontbreken. Ook leuk: de omgeving verkennen per kano of ga vaartuigen bekijken in één van de vier jachthavens. Heb je een eigen paard? Dan is het 18,5 kilometer lange ruiter- en menpad, dat grotendeels onverhard en dwars door de grienden van de Biesbosch loopt, een aanrader. Na deze mooie tocht is het goed toeven bij B&B Kasteelhoeve-Dussen. Dit bed and breakfast beschikt over ruime paardenstallen, een rijbak en een weide. Na een nachtje slapen en een heerlijk ontbijt zit je weer vol energie om de reis met je paard te vervolgen.

Werkendam

In de omgeving van Werkendam zijn veel knusse B&B’s te vinden zoals Bed en Breakfast De Goesting.

Boek een bed en breakfast nabij Werkendam
Bij het uitzoeken van een bed and breakfast in Werkendam val je direct met je neus in de boter, deze gemeente bestaat uit maar liefst vijf verschillende kernen; Werkendam, Sleeuwijk, Dussen, Hank en Nieuwendijk. Het is dus bijna onmogelijk om geen geschikte B&B te vinden die bij jou past! Bekijk het complete B&B-aanbod in Werkendam en omgeving op Bedandbreakfast.nl en reserveer direct bij de eigenaar, zonder reserveringskosten. Bekijk alle B&B’s in Werkendam>>

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

1 reactie

  • Wat een prachtige, ruime b&b en zo’n mooie omgeving. Van buiten uit ziet deze bnb er heel robuust en misschien zelfs een beetje kil uit, maar wat een luxe binnen. Beslist een toppertje om te noteren in onze agenda 😉

Laat een reactie achter