Inspirerende Bestemmingen

Bed en breakfast langs de Elfstedentocht en Elfstedenroute: it giet oan!

Stadslogement Westersingel Sneek

Vanuit een Friese B&B kun je optimaal genieten van de Elfstedentocht en Elfstedenroute, zowel ‘s zomers als ‘s winters!

Aan een bed en breakfast langs de Elfstedentocht en Elfstedenroute in Friesland hoef je niet te twijfelen; bij deze accommodaties ben je het hele jaar welkom. Of dat nu ’s zomers is bij 24 graden Celsius of ’s winters bij temperaturen ver beneden het vriespunt.. Trek met Bedandandbreakfast.nl van de ene naar de andere Friese B&B en ervaar de tocht der tochten op je eigen manier.

Elfstedenroute

Begin de dag goed bij B&B De Dream in Leeuwarden, daarna is het tijd voor je eigen versie van de Elfstedentocht!

Bed en breakfast langs de Elfstedentocht en Elfstedenroute
Zodra de temperatuur onder het nulpunt zakt, zijn alle ogen op de Friese Elfsteden gericht. Maar wist je dat er het hele jaar door wel iets te beleven valt langs Nederlands bekendste schaatsroute? Vanuit een bed en breakfast langs de Elfstedentocht en Elfstedenroute ontdek je het prachtige Friesland met de motorboot, sloep, per fiets of met de benenwagen. Begin de route in Leeuwarden, net als de officiële Elfstedentocht. Laat het startsein van jouw tocht afgaan na een heerlijk ontbijt bij B&B De Dream.

Accommodatie Elfstedentocht

Zeg nou zelf, dit is toch een prachtig appartement van Stadslogement Westersingel in Sneek? Ideaal om even op adem te komen tijdens je Elfstedenroute.

Schaatsplezier, watersport en shoppen
Vanaf Leeuwarden vertrek je richting Sneek. In het beste scenario schaats je hier onder de historische Waterpoort door, maar er onderdoor varen is minstens zo bijzonder. Als watersporter is het Sneekermeer the place to be, terwijl winkelliefhebbers hun slag kunnen slaan in de schitterende binnenstad. Drop je spullen bij Stadslogement Westersingel en bezoek daarna het Fries Scheepvaart Museum of plof lekker neer op een gezellig terrasje tijdens de Sneekweek. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om na een korte pauze je Elfstedentocht voort te zetten via IJlst en Sloten richting Stavoren of Hindeloopen. Kom weer op adem bij Klipper Nijverheid of B&B De Twee Hondjes en laat jezelf hier even in de watten leggen.

Schaatsen

Het is heerlijk slapen in deze sfeervolle en sneeuwwitte kamer bij B&B ‘t Admiraels Huys in Harlingen.

Overnachten in Friese B&B’s
Vanaf Hindeloopen is de Elfstedentocht nog 113 kilometer lang, sta dus bijtijds op om te vertrekken richting Workum, Bolsward en Harlingen. Tip: eind augustus worden hier de Harlinger visserijdagen georganiseerd, een verblijf in B&B ‘t Admiraels Huys is dan extra leuk. Vervolg vanaf Harlingen je route via Franeker en Dokkum naar het begin- en eindpunt van de Elfstedentocht: Leeuwarden. Gelukkig zijn er in deze Friese hoofdstad diverse knusse B&B’s te vinden waar je na je eigen Elfstedenroute goed kunt bijkomen en relaxen. B&B Kia Ora en Bed & Breakfast de Ferver zijn hier uitermate geschikt voor.

Accommodatie Elfstedentocht

Overnacht tijdens je Elfstedenroute op Bed en Breakfast De Klipper; een unieke ervaring!

Boek een bed en breakfast langs de Elfstedentocht en Elfstedenroute
Hoe mooi zou het zijn als jij de komende Elfstedentocht in een Friese B&B zit? Het is alleen nog even afwachten wat het Nederlandse klimaat deze winter gaat doen. Tot die tijd (en daarna) kun je in ieder geval wel op je eigen manier de Elfstedenroute beleven. Maak een trektocht van stad naar stad en boek via Bedandbreakfast.nl een bed en breakfast langs de Elfstedentocht en Elfstedenroute. Je reserveert direct bij de B&B-eigenaar, zonder reserveringskosten. Bekijk alle B&B’s langs de Elfstedentocht en Elfstedenroute>>

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

2 Reacties

  • wie kan ons helpen om B&B te boeken voor de elfsteden tocht voor 4dames 65+ Lieve groet Marlies Aarts

    • Beste Marlies,

      Leuk dat jullie van plan zijn om te logeren langs de Elfstedenroute. Via https://www.bedandbreakfast.nl kunnen jullie de gewenste plaatsnaam en datum invoeren, waarna er een lijst verschijnt met de beschikbare B&B’s. Jullie kunnen zelf kiezen bij welke B&B jullie willen overnachten en een vrijblijvende reserveringsaanvraag doen. De betreffende eigenaar neemt dan zo snel mogelijk contact met jullie op, veel plezier alvast!

Laat een reactie achter