Televisie

Bed en Breakfast op Omroep MAX: deze B&B’s doen mee aan aflevering 5

Tv-programma

De kandidaten uit aflevering 5 van Bed & Breakfast. Foto: MAX

Vrijdag kun je in Bed en Breakfast op Omroep MAX weer binnenkijken bij de meest schitterende B&B’s; zo wordt er onder meer gelogeerd in het oude centrum van Utrecht en op een historisch schip in Amersfoort. Bedandbreakfast.nl geeft je alvast een ‘sneak peek’ en stelt de deelnemers uit aflevering 5 aan je voor.

Omroep MAX

Bed and Breakfast Vita Nova is een geregistreerd varend monument uit 1940, bijzonder!

Startpunt Bed en Breakfast op Omroep MAX: B&B Vita Nova
De vijfde aflevering van ‘Bed & Breakfast’ gaat van start in Amersfoort, waar Joke en Ger hun 3-tulpen B&B hebben ondergebracht op het historische schip Vita Nova. Overnacht als een ware matroos of kapitein in één van de standaardkamers, de Schipperswoning-Stuurhut of het appartement Vooronder. Alle kamers beschikken over een luxe eigen badkamer, comfortabele bedden en een tv; in principe hoef je dus niet meer je ‘hut’ uit. Mocht je op een gegeven moment toch behoefte hebben aan het vaste land, dan ligt het gezellige centrum van Amersfoort op slechts vijf minuten loopafstand. Shopaholics kunnen hier hun hart ophalen in de vele winkels en boetiekjes, terwijl de architectuurliefhebbers zich kunnen vergapen aan imposante monumentale panden. Of verken de omgeving eens door middel van een eendjes-tour, net als de kandidaten uit Bed en Breakfast op Omroep MAX.

MAX

Romantische slaapkamer in B&B Logement Doosje.

Logement Doosje
Het volgende bed and breakfast dat het gezelschap bezoekt, staat in het Friese Warfstermolen: B&B Logement Doosje. B&B-eigenaren Bennie en Dina wilden graag meer tijd met elkaar doorbrengen en zijn daarom met deze B&B gestart. Met themakamers als ‘Granny’s Green Room’ en ‘English Rose Garden’, ga je hier een bijzonder verblijf tegemoet. Na een heerlijke nachtrust wordt er ‘s ochtends een uitgebreid ontbijt geserveerd met voornamelijk biologische ingrediënten. Zodra je genoeg energie hebt opgeslagen is het tijd om het Friese landschap te verkennen. Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen in Nationaal Park Lauwersmeer, dat praktisch naast de B&B ligt. Uiteraard kun je hier ook lekker zwemmen, vissen of vogels spotten. Dina en Bennie kiezen voor een ander uitje met hun gasten; zij gaan vliegeren op het strand.

Sionskameren

Bed & Breakfast Sionskameren ligt in het stadshart van Utrecht, fantastisch!

Bed en Breakfast Sionskameren
Als laatst logeert het B&B-gezelschap bij Bed & Breakfast Sionskameren in Utrecht, waar Dirkjan en Willemijn hun B&B runnen in een uniek historisch hofje. Na een gigantische verbouwing kun je hier nu genieten van de knusse kamers met de nodige comfort. Natuurlijk is Utrecht the place to be, als het gaat om kunst en cultuur. Klim eens in de Domtoren en breng daarna een bezoek aan één van de vele musea die de stad rijk is. Bovendien is een overnachting in deze accommodatie perfect te combineren met een voorstelling of concert in de stadsschouwburg of TivoliVredenburg. Tip: ga vooraf uiteten in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht.

Je ziet deze B&B’s op vrijdag 13 februari om 21.25 uur in ‘Bed en Breakfast’ op Omroep Max, NPO 1.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

1 reactie

Laat een reactie achter