Televisie

Overnachten bij Annemieke Hoogendijk, alias Mevrouw Stemband

mevrouw stemband

Hoe is het met… ? Mevrouw Stemband, luidt de headliner van het AD. Dat Annemieke Hoogendijk, de vertolkster van het bekende personage uit de De Grote Meneer Kaktus Show, een B&B runt is geen verrassing. Tenslotte was zij gastspreker tijdens de uitreiking van de Beste B&B 2011.

Overnachten bij Mevrouw Stemband
Al bijna acht jaar runnen Annemieke en haar man Bert B&B De Derde Ronde in het Zeeuwse Wemeldinge. De toepasselijke naam van de accommodatie verwijst naar het kinderprogramma van Peter Jan Rens, dat tussen 1986 en 1993 werd uitgezonden op tv.

meneer kaktus show

De Derde Ronde beschikt over drie gastenkamers met privébadkamer.

“Maar De Derde Ronde staat ook voor een nieuwe fase in mijn leven”, vertelt Annemieke aan het AD. “Na Meneer Kaktus heb ik nog een tijdje achter de schermen gewerkt, maar vroeg ik me vervolgens af: wat vind ik nog meer leuk in het leven?”

Annemieke vond haar antwoord op culinair gebied, waarna ze twee koksopleidingen volgde en een bedrijf startte in de catering. Toch bleek dit niet haar droombaan: “Naarmate de tijd verstreek realiseerde ik me dat het best een eenzaam gebeuren was. Je staat altijd in de keuken. Bovendien werd ik hier en daar ingehaald door de jongeren.”

mevrouw stemband

Annemieke Hoogendijk tijdens de uitreiking van de ‘Beste B&B 2011’.

Diversiteit
Toen Bert het huis van zijn ouders in Zeeland erfde, was dit voor Annemieke een uitgelezen kans om opnieuw te beginnen als B&B-eigenaresse. Bij De Derde Ronde kan zij nu haar culinaire passie kwijt in het ontbijt, maken van jam en het bakken van brood. Bovendien zorgt het schoonmaken, boekhouden en tuinieren voor de nodige diversiteit, aldus Annemieke.

Beste B&B 2011
Tijdens de uitreiking van de Beste B&B 2011 liet Annemieke weten het contact met gasten hartstikke leuk te vinden: “Soms komen gasten totaal gestresst binnen en gaan ze na een paar dagen helemaal ontspannen naar huis. Fantastisch om te zien.”

Overnachten bij B&B De Derde Ronde? Via Bedandbreakfast.nl boek je direct je verblijf bij Annemieke en Bert, zonder reserveringskosten!

Over de auteur

Josjah Thalen

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter