Geclassificeerde B&B

15 Nieuwe Geclassificeerde B&B’s

Ben je fan van luxe B&B’s? Maak dan maar een vreugdedansje, want de hoogste kwaliteitscategorieën zijn weer aangevuld met enkele prachtige accommodaties. Kies voor een zorgeloos verblijf bij de nieuwste tulpen-B&B’s en laat je heerlijk in de watten leggen!

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Weet je dat alle geclassificeerde B&B’s om de paar jaar worden bezocht door een Mystery Guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland? Aan de hand van een complete lijst met objectieve kwaliteitsnormen worden de faciliteiten en services gecheckt bij iedere tulpen-B&B. Op die manier blijft de kwaliteit hoog en ben je als gast verzekerd van een onbezorgd verblijf!

Nieuwe Geclassificeerde B&B’s met 5 Tulpen

Bij een Bed and Breakfast met 5 tulpen is alles tot in de puntjes verzorgd en wordt werkelijk alles uit de kast gehaald om je een fantastisch verblijf te bezorgen. De service, voorzieningen en kwaliteit zijn van topniveau en als gast ontbreekt het je aan niets. Ervaar het ook bij de nieuwste B&B’s met vijf tulpen:

geclassificeerde B&B's

Nieuwe Geclassificeerde B&B’s met 4 Tulpen

Een B&B in de categorie met vier tulpen beschikt over een uitstekende kwaliteit. Er zijn veel voorzieningen en de service is persoonlijk en heel goed. Het interieur van 4-tulpen-B&B’s is luxe en ook aan het exterieur is veel zorg besteed. De volgende accommodaties zijn bekroond met vier tulpen:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij het luxe-niveau wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

5 Reacties

 • U systeem van beoordeling vind ik zeer verwarrend.
  Alleen de mensen die zich aanmelden voor het systeem krijgen wel of niet bloemen.
  Er zijn B&B ’s met een beoordeling van 8,4 met 4 bloemen maar ook van 9,4 zonder bloemen.
  Hoe kunnen wij als leek nu weten wat de beste is.
  Kijk eens naar u Engelse en Ierse collega’s daar heeft iedereen 1,2,3,4 of 5 sterren.
  Dat is voor de kiezer veel duidelijker.

  • Beste Ineke,

   Bedankt voor uw bericht. Het klopt dat deelname aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie geschiedt op vrijwillige basis, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor deelname aan de Hotelclassificatie. Bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie wordt iedere geclassificeerde B&B gecontroleerd op objectief meetbare faciliteiten en diensten, waarna de betreffende B&B een aantal tulpen krijgt toegekend. Het aantal tulpen vormt een indicatie van het luxe niveau dat gasten kunnen verwachten. Een reviewcijfer is daarentegen juist meer toegespitst op de persoonlijke, subjectieve beleving van de gasten. Tulpen én reviews schetsen naar onze mening een totaalbeeld van de service en kwaliteit van een Bed & Breakfast.

 • Ik zou het leuk vinden als iemand een keer bij elkaar brengt bij welke b&b je ook leuke dingen kunt doen. Dat zie je wel altijd op het TV programnma van Max maar het is nooit terug te vinden.
  Bijvoorbeeld worstenbroodjes bakken in brabant (waar dan?) en kaas maken en klompen maken en wijnproeverij, rondje in een huifkar. Noem maar op. Hoe kan ik dat terug vinden?

  • Hallo Jeanne,

   Bedankt voor je reactie, we gaan proberen om je leuke suggesties mee te nemen in een toekomstig bericht. Niet alle B&B’s op Bedandbreakfast.nl bieden standaard arrangementen of activiteiten op locatie aan, daarom lichten we de meest bijzondere B&B’s uit op deze blog. We speuren dagelijks naar B&B’s op bijzondere locaties, met een uniek verhaal of met onderscheidende activiteiten, die we vervolgens in de spotlights zetten.

   Zie bijvoorbeeld:
   http://bit.ly/2nQWESP (B&B’s met o.a. kookworkshop en wijnproeverij)
   http://bit.ly/2ElbyLi (B&B’s verschillende arrangementen)
   http://bit.ly/2BmPuNw (B&B’s die Table d’hôtes aanbieden)

   Je kunt op onze blog ook op trefwoorden zoeken d.m.v. het vergrootglas in de menubalk, dan verschijnen allerlei artikelen die betrekking hebben op je zoekterm. Wellicht vind je op die manier iets leuks, succes!

 • Het zou fijn zijn als er een duidelijke site komt van b&b,s aangepast voor mindervaliden. Het is erg moeilijk zoeken en de “opbrengst” is zeer gering. Wellicht iets voor jullie om op te pakken.

Laat een reactie achter