Geclassificeerde B&B

Verhalen van een Mystery Guest – Tijd voor Tulpen

Bedandbreakfast.nl; Verhalen van een Mystery Guest – Tijd voor Tulpen

Het zal je niet verbazen dat ik gek ben op tulpen. Voor mij staan deze bloemen niet alleen symbool voor de lente, maar natuurlijk ook voor de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Speciaal voor de lente deel ik graag de leukste adresjes in de Bollenvelden met jou!

De Zonnehoed – Lisse

Wil je écht eens voor toerist spelen in eigen land, dan is een verblijf bij De Zonnehoed in Lisse een goede keuze. Het is mogelijk om bij deze B&B fietsen te huren, waardoor je zoveel mogelijk kunt zien van de nabijgelegen bloemenvelden. Daarnaast ligt De Keukenhof praktisch om de hoek, waar je nóg meer kunt genieten van al het natuurschoon. Na een lange dag in de natuur is het goed toeven in één van de comfortabele gastenverblijven.

Afslag Nagele – Nagele

Flevoland saai? Welnee, je moet gewoon de mooiste plekjes weten te vinden! Zo vind ik Afslag Nagele een echte aanrader. Er zijn verschillende gastenkamers, maar je kunt hier ook logeren in een luxe safaritent of een heuse “glamtainer”. Deze sfeervol verbouwde zeecontainer is van alle gemakken voorzien. Bovendien is de B&B gelegen in de Noordoostpolder, waar iedere lente duizenden tulpen het landschap domineren… Een lust voor het oog!

Appels & Peren – Breezand

’s Morgens wakker worden bij Appels & Peren heeft iets magisch. Wanneer de dauwdruppels op de bollenvelden glinsteren als parels in de morgenzon, dan raak je snel betovert door dit ongekende uitzicht. Het is heerlijk om buiten in het lentezonnetje te ontbijten en je gedachtes de vrije loop te laten. Wil je verder eropuit trekken? Dan ben je vanaf deze B&B binnen een mum van tijd aan de kust, maar een dagje Texel behoort ook tot de mogelijkheden.

Shepherdshouse – Limmen

Met de prachtige duinen binnen handbereik en de jaarlijks terugkerende Bloemendagen in mei, is Shepherdshouse een fijn adres voor elke liefhebber van tulpen. De B&B is gevestigd in een vrijstaande stolpboerderij uit 1844, die midden in het gebied van de bloembollenteelt ligt. Het is dan ook niet vreemd dat tijdens de Bloemendagen het complete dorp wordt omgetoverd in één grote bloemenzee; een bijzonder tafereel dat je nog lang zal heugen.

De Strandhoeve – Blokzijl

Waarschijnlijk is Blokzijl niet de eerste plaats die in je opkomt, als je denkt aan Nederlandse bollenstreken. Toch wil ik je een verblijf bij De Strandhoeve niet onthouden, want de ligging van deze B&B met verschillende themakamers is ideaal. Enerzijds ben je zó bij de befaamde bollenvelden van de Noordoostpolder, anderzijds ligt Nationaal Park Weerribben-Wieden op steenworp afstand. Kortom, een fijne plaats voor een afwisselend fietsweekend.

Tulpen & Zo – Julianadorp

Als ik één geclassificeerde B&B uit de bollenstreken niet mag vergeten, dan is het wel Bed & Breakfast Tulpen & Zo. In de lente is de oude stolpboerderij, waarin twee gastenkamers zijn ondergebracht, omgeven door kleurrijke tulpenvelden. Mocht je nóg dichter bij de natuur willen staan, dan zou ik zeker kiezen voor een verblijf in Pipowagen “Mama-Lou”. Tip: combineer je weekendje bloemenpracht met een bezoek aan het historische centrum van Den Helder.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Mystery Guest

Mystery Guest

De Mystery Guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland bezoekt en controleert B&B's die deelnemen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Als geen ander weet zij te vertellen waarom B&B's met een Kwaliteitskeurmerk zo uniek zijn... Welke tulpen-B&B's zijn haar bijgebleven? Wat zijn haar tips? Ze deelt haar ervaringen graag met je op deze blog!

4 Reacties

  • Beste Truus,

   Op Bedandbreakfast.nl kun je via het linkermenu filteren op B&B’s die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Of gebruik de volgende link naar het zoekresultaat: http://bit.ly/2tBd8nt

   Als een eigenaar heeft aangevinkt dat minimaal één gastenkamer in de B&B rolstoelvriendelijk is, dan zal deze in het zoekresultaat verschijnen. Wij raden aan om vooraf contact op te nemen met de B&B van je keuze, zodat je zeker weet dat de accommodatie aan jouw wensen voldoet.

  • Bij ons in Borger in de Hunebedstee is alles op de begane grond en is het onderkomen vrijstaand met eigen oprit en tuin.

  • Bij bed and breakfast de wensput in de moer kunt u terecht,
   Deze b&b is gelijkvloers met een aangepaste badkamer en senioren bedden in de romantische kamer.
   Vlakbij efteling en loonse en drunense duinen

Laat een reactie achter