Inspirerende Bestemmingen

Bijzondere bestemmingen voor je Fietsvakantie

Een fietsvakantie is de ideale manier om de meest unieke plaatsen van Nederland te verkennen. Fiets langs de Noordzee, maak kennis met de Veluwe, ontdek het IJsselmeer en de Waddeneilanden of begeef je in het prachtige Limburgse heuvellandschap.

fietsvakantie

Fietsvakantie langs de Noordzee

Met een fietsvakantie langs de Noordzee waai je heerlijk uit. Begin in Hoek van Holland en ontdek de Noorderpier en de Nieuwe Waterweg. Iets noordelijker vind je diverse vissersdorpen en badplaatsen. Zo kom je langs Noordwijk aan Zee en Bergen. De fietsroute eindigt voor de meeste fietsers in Den Helder. Voor de echte sportieveling, kan de fietstocht worden voortgezet op de Waddeneilanden. Wanneer je een stuk door het binnenland wilt fietsen, mag Amsterdam niet vergeten worden.

Fietsroutes op de Veluwe

Een van de grootste natuurgebieden van Nederland vind je in Gelderland, namelijk: de Veluwe. Met verschillende fietsroutes is de Veluwe een perfecte uitvalsbasis voor je fietsvakantie. Je fietst langs heidevelden, akkers, weilanden, stuifzanden en bossen. De natuur wordt afgewisseld door steden als Arnhem, Apeldoorn en Nunspeet. Laat je verassen door kasteel Doorwerth, waar ‘Soldaat van Oranje’ geschreven is. Wanneer je geluk hebt, kom je de Nederlandse big five tegen en sta je oog in oog met edelherten, moeflons of wilde zwijnen. 

Bed and Breakfast Veluwe

Ontdek het IJsselmeer en de Waddeneilanden

Ontdek Nederland met een fietstocht langs het IJsselmeer en de Waddeneilanden. Vanaf Enkhuizen fiets je langs de oevers van het IJsselmeer naar Medemblik waar een zeilboot je naar Texel brengt. Op Texel vind je de Westerduinen en zeehondencentrum Ecomare. Met een zeilboot vaar je over de Waddenzee naar Terschelling en daarna terug naar de historische haven van Harlingen. De vele fietspaden langs het IJsselmeer brengen je langs Makkum en Stavoren en uiteindelijk terug bij Enkhuizen.

Bedandbreakfast.eu; Topbestemmingen voor een Fietsvakantie

Limburgse Heuvellandschap

In het zuiden van Limburg vind je een heuvellandschap bestaande uit stille landwegen, stukken bos en natuurlijk: heuvels. Toch is Zuid-Limburg geschikt voor recreatieve fietsers. De platte Maasvlakten worden afgewisseld door steden en dorpjes. In het authentieke Valkenburg is het zelfs mogelijk om te grotbiken. Samen met een gids fiets je door de mergelgangen onder de heuvels. Wanneer je niet opziet tegen een beetje klimmen, is een fietstocht over de Gulperberg een aanrader. 

Bijzonder en gezond

 Met de fiets kom je op plaatsen waar je normaal gesproken niet snel komt. Daarnaast is het goed voor je gezondheid en wordt het door velen gezien als een echte uitdaging. Kom helemaal tot jezelf, geniet, ontspan en ontdek. Heb jij nog tips voor een onvergetelijke fietsvakantie? Laat het ons weten!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter