Classificatie

Tulpen voor B&B’s duiken op in straatbeeld

Bed and breakfast Annapart

De tulpen van B&B Annapart in Stieltjeskanaal vereeuwigd in glas-en-lood.

Op Bedandbreakfast.nl kom je ze vaak tegen, tulpjes die staan voor de kwaliteit van een B&B: B&B Tulpen. Een B&B dat is beloond met een of meerdere tulpen, heeft meestal een schildje bij de voordeur met daarop het tulp-symbool. Maar An de Herder, eigenaresse van Annapart Bed & Breakfast in het Drentse Stieltjeskanaal, ging een stap verder. Zij liet haar vier tulpen vereeuwigen in een prachtig glas-in-loodraam.

Mooi roze en lila zijn de tulpen in het badkamerraam van het Stookhuis, één van de twee gastenverblijven die Annapart rijk is. “Als binnen het licht aan is, zie je de tulpen goed vanaf de weg. Het geeft binnen een beetje een feeërieke sfeer”, zegt An. “Het glas-in-lood is niet transparant, dus de gasten hebben voldoende privacy in de badkamer.”

Tulpen beter zichtbaar
An heeft het kunstzinnige raam laten vervaardigen omdat ze de vier tulpen van haar B&B beter zichtbaar wilde maken, “met een knipoog”. Ze vindt het classificatiesysteem nu nog te onbekend. “Mensen weten niet precies waar de tulpjes van het classificatiesysteem voor staan: welke faciliteiten eraan vastzitten. Het glas-in-loodraam geeft aanleiding om hier uitleg over te geven.”

Onafhankelijke beoordeling
Het classificatiesysteem voor B&B’s met tulpen bestaat sinds 2007. Het is opgezet door Stichting Bed & Breakfast Nederland en is vergelijkbaar met de sterrenclassificatie voor hotels. Er zijn een tot en met vijf tulpen te verdienen; hoe meer tulpen hoe meer faciliteiten. Een B&B die meedoet aan het classificatiesysteem, wordt onafhankelijk beoordeeld door een mystery guest. Inmiddels zijn er meer dan vierhonderd B&B’s in Nederland met een classificatie.

Heb je ook een B&B en wil je de kwaliteit van jouw accommodatie aantonen met tulpen, ga dan naar www.bedandbreakfastclassificatie.nl en meld je aan als deelnemer.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter