Classificatie

Beste Bed & Breakfast van Nederland staat in Limburg

Residence La Vie en Rose

V.l.n.r.: Hanny Hoedemaker, Nico en Karlijn Dapper, Annemieke Hoogendijk

Résidence La Vie en Rose in het Limburgse dorp Lottum is op dinsdag 5 juli uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011. Dat gebeurde tijdens een feestelijk ontbijt bij B&B De Donk in Bergharen. De trotse eigenaren ontvingen de prijs uit handen van Annemieke Hoogendijk, beter bekend als ‘Mevrouw Stemband’ uit de Grote Meneer Kaktus Show.

Résidence La Vie en Rose in ‘rozendorp’ Lottum is gevestigd in de verbouwde boerderij van een monumentaal brouwershuis uit 1880. Er zijn drie comfortabele suites voor de gasten. “Résidence La Vie en Rose is smaakvol ingericht, met heerlijke bedden en luxe privébadkamers. Je kunt hier echt bijtanken en je lekker in de watten laten leggen. Hotelluxe met de gemoedelijkheid van een bed & breakfast!”, zegt Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter de verkiezing.

Persoonlijke aandacht en zorg
Eigenaren Karlijn en Nico Dapper ontvingen de prijs – een schild met de tekst: ‘Best Bed & Breakfast 2011’ – uit handen van Annemieke Hoogendijk, beter bekend als ‘Mevrouw Stemband’ uit de Grote Meneer Kaktus Show. Zij heeft sinds 2009 haar eigen bed & breakfast: De Derde Ronde in het Zeeuwse dorp Wemeldinge.

Uit eigen ervaring sprak Annemieke: “Als B&B-eigenaar is het geweldig om te zien hoe gasten genieten van jouw paradijsje. Dat gaat niet vanzelf, het is vaak flink aanpoten, maar als je merkt hoe de persoonlijke aandacht en zorg gewaardeerd worden, dan is dat iedere keer weer een grote beloning!”

Tweede en derde plaats

Op de tweede plaats in de verkiezing van Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011 eindigde een eveneens Limburgs B&B: ‘La Gourmandise‘ in Bemelen, nabij Maastricht. Deze accommodatie is in 2009 al eens verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. De derde plaats is voor ‘Buitenplaats Natuurlijk Goed‘ in het Gelderse dorp Oosterwolde.

Uitstekende gastenbeoordelingen

De drie winnaars scoorden dit jaar de meeste punten in de 5-tulpen-categorie, de hoogste klasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Ze voldoen aan alle belangrijke kwaliteitseisen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Bovendien hebben de drie B&B’s uitstekende gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl. “De reviews zeggen iets over sfeer, authenticiteit en gastvrijheid. Résidence La Vie en Rose scoort hier maar liefst een 9,6 en is dus een welverdiende winnaar”, zegt Hanny Hoedemaker.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter