Algemeen Televisie

Bed & breakfast-serie Omroep MAX: interview met deelnemer Gust van Dijk

Eigenaren B&B Gust van Dijk

Jan Willem van Rijnberk is eigenaar van Bed and Breakfast Tilburg – Gust van Dijk. Hij runt de B&B. Zijn vriendin helpt af en toe mee.

Het nieuwe programma van Omroep MAX, ‘Bed & Breakfast’, gaat op vrijdag 27 april van start. Bed & Breakfast Nederland interviewt Jan-Willem van Rijnberk, eigenaar van Bed & Breakfast Gust van Dijk. Samen met Riet van Gerven strijdt hij in de eerste aflevering met twee andere koppels om de titel van beste B&B.

De opnames waren intensief, vertelt Jan-Willem. “Het project duurde zes dagen: we logeerden achtereenvolgend twee dagen bij de drie bed & breakfasts. Als groep waren we steeds bij elkaar.” Het voortdurend gefilmd worden, voelde in het begin wat onwennig. “Maar al snel vergeet je dat de cameraman en programmaregisseur er de hele tijd bij zijn.”

Onderlinge verschillen
Jan-Willem wil met het Bed & Breakfast Gust van Dijk in Tilburg nadrukkelijk meer bieden dan alleen kamers en ontbijt. “Wij hebben een huis voor de kunst. Als beeldend kunstenaars willen we onze gasten kennis laten maken met hedendaagse kunst en onze visie daarop. Dit levert vaak uitgebreide open dialogen op: gasten arriveren als onbekenden en gaan als vrienden weer weg.”

Het was leuk en leerzaam om bij andere B&B’s op bezoek te gaan en te zien hoe collega-B&B-eigenaren bezig zijn met hun bed & breakfast. Jan-Willem: “Je zoomt in op wat je zelf vindt en op wat de anderen willen met hun bed & breakfast. Tijdens de opnames hebben we daar veel over gesproken. De verschillen worden zo heel duidelijk. Dat zul je ook wel zien in de aflevering. Ik kijk ernaar uit!”

MAX, ‘Bed & Breakfast’
Vrijdag 27 april 2012, 21.30 uur, Ned 1

Vind Bed & Breakfast Gust van Dijk en meer dan 4.400 andere B&B’s in Nederland op Bedandbreakfast.nl!

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

2 Reacties

  • Ik vond het een erg suf programma. Niet bepaald reclame voor de B & B branche. Althans niet voor de iets jongeren onder ons. Op deze manier krijgt deze branche wel een heel oubollig imago, maar misschien gaan de volgende afleveringen daar verandering in brengen.
    en de manier waarop collega’s elkaar afkraken zoals; “ik wil hier nog niet dood gevonden worden” zeg je niet over collega’s die op hun manier ook erg hun best doen. Je kunt het denken, maar hoe dom kun je zijn om dit soort uitspraken voor tv te doen. Zegt ook heel veel over degene die dit zegt. Laat iedereen gewoon in zijn waarde.

    Groetjes Jeroen

  • Ik ben het niet eens met bovenstaande reactie.
    Ik vind het een heel erg leuk programma, wij kijken met veel genoegen naar de afleveringen.
    Wij lachen om die kleine steken onder water naar elkaar; iedereen staat achter zijn eigen B&B en zo hoort het toch ook? We genieten van de bijzondere slaap gelegenheden en van de mooie Hollandse landschappen. We zijn geprikkeld om ook zelf eens naar een B&B te gaan.Programma geslaagd!

Laat een reactie achter