Financiële zaken

Bed & breakfasts profiteren van fiscaal voordeel

Bed & Breakfast fiscaal voordeel

Fiscale voordelen voor bed en breakfasts: de moeite waard om je in te verdiepen.

Als bed & breakfast-eigenaar kun je in bepaalde gevallen profiteren van interessante fiscale voordelen. Neem nu de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Die regeling kan je fiscale lasten flink verlichten als je weinig omzet haalt uit je B&B.

Geen btw afdragen
Bed & breakfasts hebben gemiddeld een relatief lage omzet. Hierdoor kunnen B&B-eigenaren in veel gevallen een beroep doen op de vrijstelling voor kleine ondernemers (de zogenoemde Kleine Ondernemersregeling of KOR). Dit betekent in 2012 het volgende:

Als je per jaar € 1.345,- of minder btw verschuldigd bent, kun je ontheffing van de administratieve verplichtingen voor de btw aanvragen bij de Belastingdienst. Je hoeft dan niet langer periodiek aangifte te doen en de btw niet af te dragen!

Ben je meer dan € 1.345,- maar minder dan € 1.883,- btw verschuldigd (na aftrek van de voorbelasting), dan kun je vermindering van de te betalen btw aanvragen. De vermindering is gelijk aan 2,5 x (€ 1.883 minus btw-bedrag).

Eenmanszaak is voorwaarde
Om voor de KOR in aanmerking te komen, geldt onder meer als voorwaarde dat je een eenmanszaak hebt of deel uitmaakt van een samenwerkingsverband zoals een vennootschap onder firma.

Meer fiscale voordelen
Wil je een compleet en actueel overzicht van alle fiscale voordeelregelingen en aftrekposten voor bed & breakfasts? Bestel dan het Handboek Bed & Breakfast. Dit is het meest complete praktijkboek voor B&B-houders, met volop informatie over belastingen, Nederlandse wet- en regelgeving, faciliteiten, trends en online marketing. Bestel het Handboek Bed & Breakfast >>

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

7 Reacties

  • Hoi bedandbreakfast.nl

    De link “Bestel het Handboek Bed & Breakfast >>” onderin in de artikel van deze pagina werkt niet. Even zomaar een tipje om het even goed te zetten.

  • Voor persoonlijke hulp over uw fiscaal voordeel kunt u ook terecht bij http://www.alleadvocaten.org

    Hier is gratis informatie te winnen over vanalles en nog wat, maak er persoonlijk veel gebruik van.. Of natuurlijk een goed gesprek met je boekhouder doet ook wonderen, maar een boekhouder is meestal redelijk duur.

  • Zijn er ervaringen met het opvoeren van kosten? Wij krijgen van de belastinginspecteur te horen dat we maximaal de kosten, aangegeven door het Nibud, mogen aftrekken. Het Nibud stelt dat een ontbijtje € 0,50 kost, hetgeen voor een B&B-ontbijtje natuurlijk nergens op slaat. Voor 1 wasmachine zouden we € 1,00 af mogen trekken. Erg mager allemaal,ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen.
    Met vriendelijke groet, Janny.

  • Ik ben geen belastingdeskundige maar heb wel 40 jaar een eigen bedrijf gerund. Als jij kan aantonen aan de hand van bonnen wat voor kosten je maakt om een goed ontbijt in elkaar te zetten, heb je niks te maken met Nibud e.d. Je moet kunnen bewijzen dat wat jij een bonnen opvoert voor je B&B is en als meneer de belastinginspecteur dat niet met je eens moet hij gaan bewijzen dat zijn zienswijze de juiste is,m.a.w. hij moet maar eens een “goed” ontbijt maken voor het geld dat hij denkt wat nodig is. Maar jij bepaalt wel wat jij je gasten voor wilt zetten! Succes!

Laat een reactie achter