Marketing & Promotie

Website voor je bed & breakfast: 5 tips voor snel resultaat

Website van Jimdo voor B&B

Onmisbaar voor een goede promotie: een eigen website voor je bed en breakfast.

Ruim 70 procent van alle bed & breakfasts heeft een eigen website. De combinatie van zo’n eigen website en een vermelding op Bedandbreakfast.nl is de ideale manier om je B&B op internet te presenteren. Hier zijn vijf tips voor een goed vindbare en aantrekkelijke website voor je bed and breakfast.

B&B site onder constructie

Website onder constructie: niet te lang!

Tip 1: Duidelijkheid voorop
Je website kan niet duidelijk genoeg zijn. Bezoekers moeten in één oogopslag zien wie er achter de website zit. Ze moeten snel en gemakkelijk de informatie vinden waar ze behoefte aan hebben, anders zijn ze zo weer weg. Maak daarom een eenvoudige navigatie met een overzichtelijk menu, bovenaan of links in het scherm. Mijd zware afbeeldingen die veel tijd nodig hebben om te laden, flashintro’s, muziekjes of geluiden die niet weg te klikken zijn. Popup-schermen die de pagina bedekken, zijn ook uit den boze.

Tip 2: Zorg dat bezoekers niet doodlopen
Veel B&B-eigenaren laten een website ontwerpen met pagina’s die ze erin willen hebben. Ze hebben alleen nog niet voor alle pagina’s beeld of tekst. Door tijdgebrek staan er soms maanden of jarenlang lege pagina’s op hun site. Dat is niet professioneel en veel internetgebruikers ergeren zich eraan. Voeg daarom de pagina’s pas toe zodra je de tekst hiervoor compleet hebt. Belangrijke tip: controleer regelmatig of de links op je site nog werken! Controleer ook of de website er goed uitziet op verschillende internetbrowsers zoals Internet Exlorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en Apple Safari. Op die manier voorkom je dat de bezoeker geïrriteerd raakt en verder surft naar een andere site.

Website statistieken

Weet hoe vaak je B&B online wordt bekeken.

Tip 3: Zorg voor statistieken van je website
Het is belangrijk om te weten hoeveel bezoekers je website ontvangt, wie deze bezoekers zijn en via welke kanalen ze op je website komen. Bij kant- en klare website-pakketten zoals Jimdo zijn statistieken inbegrepen. Je kunt ook gebruikmaken van statistiekenprogramma’s zoals Google Analytics. Tip: check af en toe de statistieken van je betaalde vermeldingen op andere websites. Op Bedandbreakfast.nl kun je het aantal bezoekers en het aantal reserveringsaanvragen eenvoudig bekijken. Vraag je gasten altijd hoe ze jouw bed & breakfast hebben gevonden en noteer deze antwoorden. Maak een analyse van deze antwoorden en pas eventueel je marketingstrategie erop aan.

Tip 4: Verleid met je homepage
De homepage van je website is je binnenkomer: deze moet direct aanspreken en de sfeer van jouw bed & breakfast weergeven. Hiervoor is goed beeldmateriaal cruciaal. Plaats de mooiste foto van je B&B groot bovenaan of toon meerdere foto’s door middel van een diashow in een slider. Ook populair: een filmpje of Virtuele Google Tour van je bed & breakfast op de homepage. Beschrijf naast of onder de hoofdfoto in enkele korte zinnen je accommodatie, de kamers, faciliteiten en de belangrijkste diensten die je aanbiedt. Vergeet niet erbij te vermelden wat je bed & breakfast nu zo bijzonder maakt: waarom moeten mensen voor jouw B&B kiezen? Op de andere webpagina’s geef je specifiekere informatie over jezelf, de gastenkamers, eventuele arrangementen, de omgeving, geschiedenis van je B&B, reserveren, je voorwaarden en de route.

Tip 5: kant- en klare website van Jimdo
Bedandbreakfast.nl biedt in samenwerking met webservice Jimdo een pakket waarmee je in een handomdraai een website voor je bed en breakfast maakt, zonder technische kennis. De website bevat statistieken en is geschikt voor tablet en smartphone.

Jimdo website voor bed & breakfast

Jimdo-website voor bed & breakfasts.

Met een paar clicks voeg je de gratis reserveringstool van Bedandbreakfast.nl toe. In de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl (alleen voor abonnees) kun je testen of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Het JimdoPro-pakket kost € 108,- per jaar inclusief btw.

Meer tips: bestel het Handboek Bed & Breakfast
Het Handboek Bed & Breakfast staat boordevol tips en handleidingen voor het starten en runnen van je bed and breakfast. Van ondernemingsplan tot regelgeving en van marktcijfers tot social media: alle onderwerpen die relevant zijn voor de B&B-ondernemer worden erin behandeld. Bestel het handboek hier.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

1 reactie

  • Ik vind dit een goed artikel, maar wat ik heel belangrijk vind bij een website is dat je niet gebonden bent aan de webbouwer en ook eigenaar bent van uw site. Geen jaarlijkse huurprijs dus. Je moet ook zelf in staat zijn om de lay – out van uw website te kunnen aanpassen, zonder daarvoor te moeten aankloppen bij je webmaster.

Laat een reactie achter