Algemeen

B&B Nieuws: Green Key voor bed en breakfast geïntroduceerd

De Green Key is er nu ook voor bed & breakfasts. De B&B-Green Key is afgelopen voorjaar geïntroduceerd, meldt Pretwerk. De normen zijn afgeleid van de normen die gelden voor de hotelsector. Bed & breakfasts betalen voor deelname een tarief van € 175,- per jaar exclusief btw.

Milieuvriendelijk bed & breakfast
De Green Key is het keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. In een bed en breakfast met een Green Key wordt bewust omgegaan met het milieu en de omgeving. Denk aan verminderd verbruik van gas, water en elektra, een reductie van afval en samenwerking met lokale ondernemers. Het keurmerk is een middel om deze duurzame aanpak uit te dragen naar gasten en overheid toe.

Een bedrijf dat in het bezit is van de Green Key, heeft meer gedaan dan wet- en regelgeving vereist. Er zijn drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe hoger het niveau, hoe meer optionele milieumaatregelen een bed & breakfast heeft ingevoerd.

Bed & breakfast met Green Key
De eerste B&B in Nederland met een Green Key is bed & breakfast en vergaderlocatie Onder den Peerenboom in Benschop. Deze B&B ontving in februari 2013 de gouden Green Key, de meest waardevolle van de Green Key-keurmerken. Eigenarese Femke Berns vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belangrijk en werkt zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers. Zo gebruikt ze bij de maaltijden producten die in Het Groene Hart zijn geteeld. Verder is bijvoorbeeld het linnengoed op milieuvriendelijke wijze en dus zonder chemicaliën gebleekt.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

1 reactie

  • Hoi, ik heb deze info ook ontvangen van Toerisme Vlaanderen. Wil je echter in aanmerking komen voor de Green Key, dan volgt een hele resem aan administratieve formaliteiten en technische fiches die je moet invullen.
    Toch weer een sterk staaltje van “verminderen” van de papierberg… Het initiatief is wel prachtig, maar er zou op een veel eenvoudigere manier van werken moeten zijn.

Laat een reactie achter