Marketing & Promotie

Website voor je bed & breakfast: tips om te beginnen

Bed & Breakfast website

Kant-en-klare designs voor een eigen website uit het aanbod van Jimdo.

Als B&B-eigenaar kun je er eigenlijk niet omheen: je hebt een website voor je bed en breakfast nodig. Niet alleen creëer je daarmee een online visitekaartje, je maakt jouw accommodatie ook beter vindbaar op internet. Maar hoe te beginnen en wat zet je dan op je website? Een paar tips om je op weg te helpen.

  • Tip 1: gebruik een kant-en-klaar pakket
    Bedandbreakfast.nl biedt in samenwerking met webservice Jimdo een kant-en-klaar pakket voor slechts € 108,- per jaar inclusief btw. Het werkt eenvoudig: je hoeft niet te kunnen programmeren en je bent niet afhankelijk van een webdesigner. Bekijk de aanbieding in de eigenarenservice voor leden van Bedandbreakfast.nl.
  • Tip 2: Duidelijkheid voorop
    Bezoekers moeten in één oogopslag zien wie er achter de website zit. Breng je naam dus duidelijk in beeld en zet je logo links bovenaan op alle pagina’s. Beschrijf op de homepage in enkele korte zinnen je accommodatie, de kamers, faciliteiten en de belangrijkste diensten die je aanbiedt. Vergeet niet je unique selling point (USP) te vermelden!
  • Tip 3: Goed beeldmateraal
    Je website moet de sfeer van jouw B&B goed weergeven en aansluiten bij je huisstijl. Plaats de mooiste foto van je bed en breakfast groot bovenaan op je homepage of toon meerdere foto’s door middel van een diashow in een slider. Ook populair: een filmpje van je bed & breakfast op de homepage. Zorg dat de bestanden niet te groot zijn zodat de site niet wordt vertraagd.
  • Tip 4: Denk aan mobiel
    Houd rekening met de groeiende groep mensen die je website op een smartphone of tablet bekijken. Houd als schermgrootte 1024 x 768 pixels aan of kies voor een ‘responsive design’. Zet de paginaknoppen (de navigatie) links of bovenin op het scherm. Laat ruimte tussen de knoppen, zodat mensen met een aanraakscherm niet per ongeluk de verkeerde pagina aanklikken.
  • Tip 5: Test je website
    Laat meerdere mensen op je website surfen en geef ze een opdracht. Bijvoorbeeld: zoek mijn adres, doe een reserveringsaanvraag, zoek de kamerprijs. Kijk over hun schouder mee en leer hiervan. Check regelmatig of alle links werken. Controleer ten slotte ook of de website er goed uitziet op verschillende browsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari en Google Chrome.
  • Tip 6: Reageer direct op reserveringsaanvragen!
    Zodra je website online en vindbaar is, zul je reserveringsaanvragen krijgen per e-mail. Reageer direct op zo’n reserveringsaanvraag! Consumenten die al surfend over het internet een bed & breakfast zoeken, willen snel zekerheid over hun reserveringsaanvraag. Als die zekerheid uitblijft, zullen zij al gauw verder informeren bij een ander B&B.
  • Tip 7: Houd statistieken bij
    Houd de statistieken van je website bij, bijvoorbeeld met het gratis programma Google Analytics. Daarmee kun je precies zien hoeveel bezoekers je website heeft ontvangen, waar ze vandaan komen en hoe zij op je website komen. Probeer kansen te ontdekken. Blijkt bijvoorbeeld dat veel Duitsers je website bezoeken, dan kan het slim zijn om je teksten ook in het Duits aan te bieden.
  • Tip 8: Leun niet alleen op je website
    Combineer je eigen website met een vermelding op Bedandbreakfast.nl. Je accommodatie is dan direct wereldwijd vindbaar op de grootste B&B-website van Nederland. Vergeet niet om een link naar je eigen website op je presentatiepagina te zetten! Lijkt het je leuk om bezoekers uit het buitenland te ontvangen, zet je B&B dan ook op Bedandbreakfast.eu.

Handboek Bed and Breakfast
Meer tips over het online promoten van je bed en breakfast vind je in onze uitgebreide startersgids: het Handboek Bed & Breakfast (PDF). Schrijf je ook in voor onze B&B startersnieuwsbrief.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter