Algemeen

Gouden Green Key voor Bed and Breakfast De Vijf Suites

Bed and breakfast Vijf Suites

Bed & Breakfast De Vijf Suites in het Drentse dorp Elp heeft de Gouden Green Key ontvangen voor duurzaam ondernemen.

De Gouden Green Key is de meest waardevolle van de Green Key-keurmerken. B&B De Vijf Suites is de tweede B&B-accommodatie in Nederland met een Gouden Green Key, na Bed & Breakfast Onder den Peerenboom in Benschop.

suite_1_vijf_suites

Suite 1 van B&B Vijf Suites: de grootste gastenkamer met eigen buitenterras, eethoek en bubbelbad.

Milieuvriendelijk bed and breakfast
De Green Key is een internationaal keurmerk voor ondernemingen die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Er zijn drie Green Key-niveaus: brons, zilver en goud. B&B De Vijf Suites dankt haar Gouden Green Key aan allerlei duurzame en milieuvriendelijke maatregelen zoals:

B&B De Vijf Suites

Heerlijk relaxen in de infraroodsauna.

  • Streekproducten bij het ontbijt, hiervoor wordt samengewerkt met lokale ondernemers.
  • Biologische en zelfgemaakte producten bij het ontbijt.
  • Milieuvriendelijke handzeepjes en shampoos.
  • Gebruik van energiezuinige apparaten.
  • Energiezuinige LED-verlichting.
  • Brandblussers gevuld met ECO-foam.
  • Waterbesparende douche.

Duurzaam én comfortabel B&B
Als gast mag je geen hinder ondervinden van de duurzame acties, vinden gastheer en -vrouw Matthijs en Annechien. Zo is de LED-verlichting energiezuinig maar wél sfeervol en heb je onder de waterbesparende douche toch een regendouche ervaring.

“Op De Vijf Suites hebben we een stevige balans gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. En nee, er wordt niet van je verwacht dat je tijdens je vakantie continu rekening houdt met natuur en milieu. Integendeel: je zult wellicht nog meer van je vakantie genieten met het idee in je achterhoofd dat je op een milieuvriendelijke manier bezig bent!”

B&B De Vijf Suites - Theeschenkerij

Geniet in de theeschenkerij van zelfgebakken taart en een uitgebreide koffie- en theeselectie.

Jacuzzi en sauna
Aan luxe zeker geen gebrek bij B&B De Vijf Suites. De suites zijn ruim en hebben speciaal ontworpen bedden. Suite 4 heeft bijvoorbeeld een tweepersoonsjacuzzi en grenst aan de infraroodsauna: ideaal voor een complete wellness-ervaring. In Suite 1 beschik je over een eigen eethoek, een buitenterras en een heerlijk bubbelbad. Ontspan bij Bed & Breakfast De Vijf Suites op het zonnige buitenterras en in de theeschenkerij waar Willemijn haar zelfgebakken taarten serveert. Of volg een schilderles bij kunstenaar Harm in het atelier.

Bed and Breakfast De Vijf Suites

Suite 4 is favoriet onder wellness-liefhebbers dankzij de tweepersoonsjacuzzi en de aangrenzende sauna.

Bed en breakfast in ecologische boerderij
Bed & breakfasts zijn een duurzame vorm van verblijfsrecreatie. Er hoeft bijvoorbeeld niet te worden gebouwd om een beleving te creëren: de B&B zelf is de beleving! Steeds meer accommodaties gaan heel bewust duurzaam te werk. Benieuwd naar andere bed and breakfasts met een biologische en/of milieuvriendelijke benadering? Zoek op Bedandbreakfast.nl bijvoorbeeld eens op de trefwoorden ‘ecologisch‘ of ‘duurzaam‘ of boek een verblijf op een ecologische boerderij.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter