Algemeen

Innsitters Lolo en Frank passen op je B&B terwijl je weg bent

B&B Innsitters

Bed and breakfast innsitters Lolo van Soest en Frank Crombe uit Breda.

Wat een goed idee: professionele ‘innsitters’ die op je bed & breakfast passen terwijl je weg bent. Op die manier droogt je inkomen niet op en loop je geen reserveringen mis. Het vak van innsitter bestaat in Amerika al langer maar is in Europa nog nieuw. Maak kennis met innsitters Lolo van Soest en Frank Crombe uit Breda.

De Nederlandse Lolo van Soest werkte voorheen als fysiotherapeut en begeleidde mensen bij het stoppen met roken. Haar Franse partner Frank Crombe is van origine commercieel ingenieur. Sinds januari 2015 hebben ze samen het bedrijf ‘F&L Exchange’. Ze spreken vijf talen en zijn bereid om de wereld over te vliegen om tijdelijk B&B’s te runnen. We spraken Frank over het beroep van ‘innsitter’.

  • Hoe kwamen jullie erbij om dit te gaan doen?
    We hadden dit idee al langer. We hebben veel gereisd en de B&B’s die we over ons plan vertelden, waren er enthousiast over. Tot onze verbazing kwamen we erachter dat het beroep van innsitter in Amerika al langer bestaat. In Europa is het nog nieuw.
  • Denk je dat er behoefte is aan innsitters?
    Onze diensten zijn vooral interessant voor Europese B&B-eigenaren in verre landen zoals Zuid-Afrika, Thailand of Mexico. Die durven het management van hun bed & breakfast niet aan een lokale bewoner over te laten wanneer ze weg moeten. Een Duitse B&B-eigenaar die we spraken in Mexico was al acht jaar niet meer met vakantie geweest. Op Gran Canara spraken we een Nederlandse B&B-eigenares die terug naar Nederland moest en haar B&B tijdelijk moest sluiten. Het kostte haar drie maanden om daar zakelijk weer bovenop te komen. Als zij destijds een innsitter had kunnen krijgen, zou ze dat hebben gedaan, vertelde ze.
  • Richten jullie je ook op de Nederlandse markt?
    Een Nederlandse B&B-eigenaar heeft altijd wel familieleden of vrienden die zijn bed & breakfast over kunnen nemen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de eigenaar van een B&B in Frankrijk. Voor hen is het minder noodzakelijk om een innsitter in te huren. Maar we bieden onze diensten ook in de Nederlandse markt aan.
  • Welke diensten verlenen jullie als innkeepers?
    We nemen de complete bedrijfsvoering over, van het verwelkomen en inchecken van gasten en het bereiden van het ontbijt, tot de schoonmaak en de boekhouding. Bedoeling is dat de B&B-eigenaar vol vertrouwen weg kan gaan.
  • Zou je zelf een bed & breakfast willen beginnen?
    Dat is niet onze wens. We reizen graag en willen juist tegemoetkomen aan de behoefte aan interim management voor B&B’s. We willen ook liever niet een jaar of langer een B&B overnemen. Het gaat echt om tijdelijk ‘oppassen’.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter