Wet- & Regelgeving

Verhoging 6% btw-tarief voor bed & breakfast van de baan

Geen laag btw tarief bed & breakfast

Gelukkig, de voorgestelde verhoging van het btw-tarief voor de gastvrijheidssector van 6% naar 21% is van de baan. Goed nieuws voor B&B-bezoekers én eigenaren! 

De kabinetsonderhandelingen over de belastingherziening zijn maandag 29 juni mislukt omdat D66 niet verder wilde praten. VVD en PvdA zetten daarom op 30 juni een streep door de voorgestelde btw-verhoging voor vrijwel alle goederen en diensten, waaronder B&B-overnachtingen.

“Voor dit plan was breed draagvlak nodig. Dat is er niet, dus het gaat niet door”, aldus PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom tegen Nu.nl.

Petitie ‘Nee tegen meer btw’

Tegen de btw-verhoging is op 22 juni 2015 een petitie gestart door de gastvrijheidssector. Die is ruim negenduizend keer ondertekend op Neetegenmeerbtw.nl. De petitie is voorlopig gepauzeerd.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

  • Wij hebben onze beschikbaarheidskalender al langere tijd gesynchroniseerd met booking.com. Is niets nieuws toch?
    Om de 6 uur synchroniseren is naar mijn mening te lang weet ik uit ervaring. In 6 uur kan er van alles gebeuren met een hoop gezeur tot gevolg.

    • De iCal-koppeling die jullie al langere tijd gebruiken is niet nieuw, maar de directe koppeling tussen Bedandbreakfast.nl en Booking.com is dat wel. Deze nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat de beschikbaarheidsinformatie real-time wordt opgehaald vanuit Booking.com: dat vermindert juist de kans op dubbele boekingen. We raden jullie aan om het betreffende blogbericht nog eens goed door te lezen via: http://bit.ly/30IO4qK. Uiteraard mogen jullie ook altijd telefonisch contact met ons opnemen voor een nadere toelichting!

Laat een reactie achter