Marktcijfers

Kans voor B&B’s: forse stijging van toeristen in Nederland

Een mooie kans voor bed en breakfasts: Nederland wordt steeds populairder onder internationale toeristen. In 2015 ontving ons land bijna 15 miljoen buitenlandse gasten, 7 procent meer dan het jaar ervoor. Ook de Hollandse kust blijft onvermoeid populair, blijkt uit cijfers van het NBTC.

Hoofdstad Nederland

Het Parool meldde al dat het aantal toeristen in Amsterdam jaarlijks groeit met 5 procent. Om toekomstige drukte beter te verspreiden, wil de gemeente ook toeristen doorsluizen naar andere plaatsen in Nederland.

Goedkopere euro lokt toeristen
Met 4,2 miljoen toeristen, kwam het merendeel van de buitenlandse bezoekers vorig jaar uit Duitsland. Daarna volgt België met 2 miljoen gasten en Groot-Brittannië met 1,9 miljoen bezoekers. Opvallend: in 2015 brachten 300.000 Chinezen en meer dan één miljoen Amerikanen een bezoek aan Nederland. Vooral de aantrekkende economie en de goedkopere euro zouden hiervan de oorzaak zijn, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

bed en breakfast voor internationale toeristen

Vooral Duitse en Belgische toeristen houden van de Hollandse duinen en stranden.

Terug naar de kust
Ook de Nederlandse kust blijft onvermoeid populair. Vorig jaar waren er maar liefst 2,3 miljoen buitenlandse toeristen te vinden aan de kuststrook en zij gaven in totaal 1,2 miljard euro uit. Vooral Duitsers (1,6 miljoen bezoekers ) en Belgen (ongeveer 420.000 gasten) houden van onze stranden en duinen. Zij zijn vooral tevreden over de goede bereikbaarheid, de recreatieve mogelijkheden en het weidse uitzicht.

bed & breakfast

Van Amsterdam tot aan Maastricht en van de kust tot een B&B in een Nationaal Park. Nederland heeft de internationale toerist veel te bieden!

Kansen voor bed & breakfasts
Volop mogelijkheden dus voor bed en breakfasts om in te spelen op het toenemend aantal toeristen. Zorg bijvoorbeeld online voor correcte vertalingen van je omschrijving en voeg naast foto’s van je B&B ook enkele mooie omgevingsfoto’s toe aan je presentatiepagina. Verder wordt Bedandbreakfast.nl goed gevonden in Nederland, België en Duitsland, maar wil je (meer) buitenlandse gasten ontvangen, dan is een vermelding op Bedandbreakfast.eu een mooie optie. Ook slim: een onderlinge samenwerking tussen bijvoorbeeld (bevriende) B&B-eigenaren aan de kust en elders in het land. Interessant voor jullie zelf, maar vooral voor de gast die zo veel meer ziet van het veelzijdige Holland.

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter