Algemeen

Inspirerende B&B-arrangementen uit de praktijk

Of je nu een starter bent of een doorgewinterde B&B-eigenaar; een kijkje in de keuken bij andere B&B’s kan altijd leiden tot nieuwe inzichten en ideeën. Bedandbreakfast.nl zet vijf opvallende arrangementen uit de praktijk op een rij.

arrangementen

Koeien kieken: karakteristieke dieren op de gevoelige plaat zetten én overnachten bij het Rechthuis van Zouteveen.

Koeien kieken
Bij het Rechthuis van Zouteveen geloven ze in samenwerking; speciaal voor hun gasten zochten de B&B-eigenaren contact met andere ondernemers om samen tot de leukste arrangementen te komen, één daarvan is Koeien kieken. Trek na de koffie en een korte introductie je kaplaarzen aan bij de B&B, om vervolgens met een bevlogen workshopleider koeien te kieken. Je hoeft geen workshop over lenzen, ingewikkelde sluitertijden of diafragma’s te verwachten, maar je kunt je wel verheugen op een onvergetelijke tijd in de polder van Midden-Delfland!

wellness

De Rijsgaardhoeve beschikt over vele wellness faciliteiten, waaronder diverse sauna’s, een hot tub en een zwemvijver.

Nostalgie en wellness in één
Een wellnessboerderij waar de totaalbeleving centraal staat, dát is B&B Rijsgaardhoeve. Niet alleen de unieke gastenverblijven ademen de sfeer van weleer, maar ook de idyllisch omschreven wellness-arrangementen brengen je als gast in de juiste stemming; van ’n Uutstäppien noar de boerderieje en Eff’n d’r uut tot Smor’n en Bakk’n… Je gaat hier niet zomaar naar een sauna, maar neemt plaats bij de smidse, oma’s kruidenkeuken of in het stookhok. Authenticiteit, comfort en beleving zijn hier consequent met elkaar verbonden, waardoor je even een andere wereld betreedt.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Bij De Brabantse Hoeve is het bourgondisch genieten tijdens de pizzaworkshop.

Pizzaworkshop
De Brabantse Hoeve is een sfeervolle B&B die bij uitstek geschikt is voor een vrienden- of familieweekend. Sluit met de hele groep aan bij de Pizzaworkshop en ga een voortreffelijke avond tegemoet. Onder begeleiding van getrainde pizzabakkers ga je aan de slag: deeg rollen, verse ingrediënten kiezen en beleggen. Vervolgens bak je in een paar minuten tijd de pizza af in de houtgestookte oven en is het smullen geblazen. Tijdens de workshop geniet je van een heerlijk wijntje, een vers getapt biertje of frisdrank en na afloop krijg je een ijsje naar keuze toe.

Mozaïek arrangement

Deze vissen in mozaïek sieren de muur van B&B Basalt aan See, maar zelf mozaïeken is ook mogelijk.

Kunstzinnig keramiek
B&B-houder én keramiekkunstenares: Renske Wierda is het allebei. Hierdoor heb je als gast de mogelijkheid om bij haar B&B deel te nemen aan verschillende workshops in het atelier op de begane grond. Van voorwerpen mozaïeken tot zelf een poging wagen op de draaischijf… In overleg is er van alles mogelijk. Bovendien is B&B Basalt aan See origineel ingericht met strand accenten en maak je tijdens je verblijf gebruik van het handgemaakte servies van Renske, persoonlijker kan het haast niet worden!

Tulpenclassificatie

B&B Johannesberg is gelegen in Oldebroek, een prachtige landelijke plek voor natuurliefhebbers en genieters.

Midweek arrangement ‘Slapen bij de broers’
Twee broers, twee B&B’s, twee keer een museumbezoek, twee warme maaltijden én vier overnachtingen inclusief ontbijt; voor dit unieke arrangement halen de broers Dirk en Henk Hop alles uit de kast! Dirk runt samen met zijn vrouw Marianne B&B Johannesberg, terwijl Henk en zijn vrouw Saskia zo’n 26 kilometer verderop aan het roer staan bij Logeren aan de Brink. Een goed voorbeeld van een mooi samenwerkingsverband tussen verschillende B&B’s. Bovendien is de tussenliggende afstand perfect voor een fietstocht door de natuur, extra leuk voor de recreatieve gast!

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Bij Logeren aan de Brink in Harderwijk overnacht je in een voormalige koeienstal, die verbouwd is tot smaakvolle B&B.

Arrangementen samenstellen
Ben je geïnspireerd geraakt? Ga dan snel aan de slag en creëer je eigen unieke arrangementen. Net als het persoonlijke karakter van een B&B, wordt het persoonlijke karakter van een arrangement vaak gewaardeerd. Dit betekent niet dat je alle activiteiten persé zelf moet begeleiden, lokale ondernemers kunnen juist versterking bieden. Van een samenwerkingsverband met je favoriete restaurant tot een fierljep-clinic met een ervaringsdeskundige… Zolang een arrangement aansluit bij jezelf, je B&B én de bijbehorende belevingswereld, is het een schot in de roos. Succes!

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter