Marktcijfers

Vakantiegangers verkiezen B&B vaker boven caravan of tent

vakantiegangers

Vakanties met een eenvoudig karakter zijn steeds minder in trek: de tent, caravan en vakantiehuisjes leggen het af tegen het comfort van een B&B, hotel of particuliere woning. Hiermee lijkt de behoefte aan luxe vakanties te groeien, blijkt uit een rapport van ABN Amro over verblijfsrecreatie.

B&B’s en pensions populair
Sinds 2006 nam het aantal vakantiegangers bij Nederlandse B&B’s en pensions toe met maar liefst 104 %. Ook hotels (39 %) en particuliere woningen (48 %) wonnen aan populariteit. De toegenomen behoefte aan luxe en comfort zorgt voor een daling in het aantal vakanties met een caravan (-27 %), tent (-7 %) en vakantiehuisje (-5 %).

Bed and Breakfast Nederland
Recente cijfers van Bedandbreakfast.nl onthulden al een stijgende lijn voor bed and breakfasts in Nederland. Is jouw accommodatie nog niet vindbaar op de grootste B&B-site van Nederland? Meld je dan snel aan op Bedandbreakfast.nl en profiteer mee van de groeiende populariteit in de B&B-branche! Bekijk de mogelijkheden >>

Over de auteur

Josjah Thalen

Josjah Thalen

Josjah Thalen is webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Naast het schrijven van teksten over de mooiste bestemmingen, draagt hij zorg voor de communicatie richting B&B-bezoekers en B&B-eigenaren. Ook bezoekt hij graag verschillende B&B's: zijn beste tips deelt hij op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter