Marktcijfers

Help mee de B&B-markt in kaart brengen

B&B-markt

Waarom we de B&B-markt in kaart brengen?

De Nederlandse Bed and Breakfast markt groeit enorm. Continu vinden er veranderingen plaats. Voor B&B-eigenaren is het belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en trends in de markt. Door regelmatig onderzoek te verrichten, is het mogelijk waardevolle informatie te delen met B&B-eigenaren. De B&B-markt in kaart brengen is alleen mogelijk met behulp van zoveel mogelijk B&B-eigenaren. Draag bij aan een beter inzicht in de markt en vul de vragenlijst in.

Vragenlijst

Wat vragen wij van jou?

De vragenlijst invullen vraagt 5-10 minuten van je tijd. Alle uitkomsten worden anoniem verwerkt. Jouw bijdrage is onmisbaar. De B&B-markt in kaart brengen levert de branche en jou als B&B-eigenaar veel waardevolle informatie op. Deze informatie delen wij de komende periode met je via onze communicatie kanalen. De inzichten die uit het onderzoek naar boven komen, dragen bij aan verbetering van kennis in de markt waar jij van profiteert.

Waarom deelnemen?

De uitkomsten van het onderzoek waarmee we de B&B-markt in kaart brengen, geven een goed beeld van de ontwikkelingen en trends in de markt. Deze informatie levert belangrijke ‘insights’ over de Bed and Breakfast branche op. Door op creatieve wijze in te spelen op de kansen en mogelijkheden in de markt, is het mogelijk meer rendement te halen uit je bedrijfsvoering. Daarnaast verloten we een aantal mooie prijzen onder de deelnemers!

Maak kans op één van de volgende prijzen:

  • 3 x Verblijf in een Bed and Breakfast naar keuze ter waarde van € 250,00
  • 3 x Uitgebreid jaarabonnement ter waarde van € 205,00
  • 10 x B&B gastenboek ter waarde van € 19,95

Looptijd van de actie

Wij willen op korte termijn de B&B-markt in kaart brengen. De vragenlijsten dienen uiterlijk 13 oktober te worden ingediend. Vragenlijsten die in een later stadium zijn aangeleverd, blijven welkom. Je maakt in dat geval echter geen kans meer op de prijzen die we ter beschikking stellen. In de week van 10 november worden de prijswinnaars op de hoogte gesteld en via social media bekendgemaakt.

Onderwerpen die aan bod komen

Verdeling van B&B’s in Nederland
De onderwerpen die tijdens het B&B-marktonderzoek aan bod komen zijn heel divers. Er is behoefte aan meer inzicht in de soorten B&B’s en typen accommodaties die worden aangeboden. Ook de ligging van B&B’s is interessant. Welke provincies zijn goed vertegenwoordigd en waar liggen nog kansen voor starters om hun B&B-droom te verwezenlijken. Bevindt je B&B zich in een regio waar veel concurrentie is, denk dan na over de wijze waarop je met je Bed and Breakfast onderscheidt van concurrenten.

Bedandbreakfast.nl; B&B-markt in kaart brengen

Bed and Breakfast faciliteiten 
Zoals je uit de naam al mag veronderstellen, biedt vrijwel iedere Bed and Breakfast ontbijt aan. De wijze waarop men het ontbijt serveert is echter heel divers. Overige faciliteiten die in vrijwel alle B&B’s worden aangeboden zijn gratis WI-FI, een zitje en een eigen entree. Daarnaast komt het tegenwoordig weinig voor dat sanitaire voorzieningen gedeeld moeten worden. Over welke faciliteiten beschikt je Bed and Breakfast waarmee je onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie? Denk hierbij bijvoorbeeld aan USP’s (unique selling points) als een sauna of een paardenstal.

Bedbezetting
Een belangrijk kengetal waarmee we de B&B-markt in kaart brengen is de bedbezetting. De bedbezetting geeft het percentage aan van de bezetting van een bed op jaarbasis. De bezetting is afhankelijk van aspecten als locatie, het seizoen en de prijsstelling. Veel eigenaren streven naar een zo hoog mogelijke bedbezetting. Er zijn echter ook eigenaren die af en toe eens gasten willen ontvangen waarbij het financieel rendement van ondergeschikt belang is.

Marketing en communicatie
Voor veel Bed and Breakfast eigenaren is internet het belangrijkste promotiekanaal. Vrijwel alle B&B’s beschikken over een eigen website. Voor boekingen zijn ze grotendeels afhankelijk van boekingsplatformen. Internet heeft zoekgedrag en boekgedrag van consumenten drastisch veranderd. De markt is veel transparanter geworden. Grote platformen bieden een kwalitatief groot aanbod en zijn goed vindbaar in zoekmachines zoals Google. Aanwezigheid op de belangrijkste platformen is derhalve van groot belang voor B&B’s. Heb je nog geen vermelding op Bedandbreakfast.nl, maar wil je wel profiteren van een enorme groei van het aantal boekingen? Meld je nu snel aan!

Promoot je B&B op Bedandbreakfast.nl

Verspreiding van de informatie

De uitkomsten uit het marktonderzoek delen wij zodra alles verwerkt is via onze social media kanalen. Denk hierbij aan twitter, Facebook, LinkedIn en natuurlijk via het blog voor eigenaren. Daarnaast wordt op termijn alle content verwerkt in boekvorm, met als titel, ‘Handboek Bed & Breakfast’. In 2016 is de laatste editie uitgebracht, welke wordt gezien als de meest complete gids voor het starten en runnen van een Bed and Breakfast. Mocht je geïnteresseerd zijn in dit handboek, bestel de digitale versie.

Innoveren blijft noodzakelijk!

De verwachting is dat de markt voor Bed and Breakfast blijft groeien. Zorg ervoor dat je op de juiste manier inspeelt op de ontwikkelingen in de markt. Deel jouw kennis en ervaring op ons platform. Heb je adviezen, tips, of wil je graag iets kwijt over de B&B-markt, laat dan hieronder een reactie achter.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Mark Verhoeven

Mark Verhoeven

Online Marketing bij Bed & Breakfast Europe. Speciale focus op SEO, SEA, Social en Crossmediale Content Marketing.

1 reactie

Laat een reactie achter