Classificatie

Geclassificeerde B&B’s: hoor jij erbij?

Bedandbreakfast.nl; Geclassificeerde B&B's

Nederland telt 17 nieuwe geclassificeerde B&B’s. Waar hotels worden gerangschikt op sterren, worden B&B’s gerangschikt op ‘tulpen’. Ze laten zien dat hun Bed and Breakfast staat voor kwaliteit. Dit geeft gasten het vertrouwen dat ze zorgeloos kunnen reserveren. Zorg ervoor dat jij niet ontbreekt op deze lijst!

Waarom mag je dit niet missen?

Er zijn vele voordelen om je B&B te laten classificeren. Uit analyse blijkt dat gasten regelmatig filteren op geclassificeerde B&B’s om met vertrouwen een kamer te reserveren. Geclassificeerde B&B’s hebben een hogere positie in de zoekresultaten van Bedandbreakfast.nl. Verder maak je kans op de titel ‘Beste B&B van Nederland’ en wordt je B&B regelmatig meegenomen in nieuwsbrieven voor B&B-liefhebbers.

Ik wil een Tulpen Classificatie!

Geclassificeerde B&B’s met 5 Tulpen

Geclassificeerde B&B’s met 5 Tulpen zijn voorzien van veel luxe faciliteiten en verlenen uitmuntende services. Ontdek ‘Frijters & Wessels’, een monumentaal pand in hartje Zierikzee. Maak kennis met de alpacaboerderij ‘Veerkant en Vruistuk’ in Tiendeveen of bekijk ‘De Pastory Boutique B&B’ in Zuiddorpe.

Geclassificeerde B&B’s met 4 Tulpen

In de Categorie 4 Tulpen zijn er twaalf nieuwe B&B’s toegetreden. Deze zijn te vinden in de mooiste dorpen en steden, verspreid door Nederland. Van Zierikzee tot Bathmen en van Sittard tot Enkhuizen. Er is keuze genoeg voor een luxe vakantie in Nederland met deze verborgen pareltjes.

Geclassificeerde B&B met 3 Tulpen

B&B Baibini, wat in het Papiaments staat voor: komen en gaan, is toegetreden tot de 3-Tulpen categorie. Deze B&B is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht, in Zuid-Holland. Vanaf deze centrale locatie ben je binnen de kortste tijd in het bruisende Rotterdam of het sfeervolle Dordrecht.

Geclassificeerde B&B met 2 Tulpen

Nieuw in de 2-Tulpen categorie is B&B Veenemaat, gevestigd in het Gelderse Kotten. Deze B&B is de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Overdag maak je kennis met het coulisselandschap van de Achterhoek en ’s avonds heb je tijd om te ontspannen in de knusse kamers van de B&B.

Interessante artikelen:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

6 Reacties

  • Beste Rene en Marion,

   Geclassificeerde B&B’s voldoen aan de minimale kwaliteitseisen van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie en bieden daarmee een stuk transparantie richting potentiële bezoekers. Het aantal tulpen is een indicatie voor het luxe niveau dat gasten mogen verwachten. Daarmee is niet gezegd dat B&B’s zonder classificatie geen goede B&B’s zijn, als B&B-eigenaar mag je vrijwillig bepalen of je wilt deelnemen aan het classificatiesysteem. Tenslotte moet het ook wel bij je passen. Voor de één zijn de tulpen een extra promotiemiddel om zichzelf te onderscheiden van andere B&B’s, de ander doet mee om online beter vindbaar te worden en er zijn ook eigenaren die scherp willen blijven met behulp van de periodieke controles.

   • Toch vind ik persoonlijk dat u geen onderscheid zou moeten maken in plaatsing op uw lijst.
    Vermeld het aantal tulpen of maak zoekcriteria op basis van voorzieningen maar plaats niet een 3 tulpen hoger dan een 2 tulpen accomodatie. Beiden hebben gewoon betaald voor hun plaatsing.

    • Beste meneer/mevrouw de Boer,

     Bedankt voor uw reactie. Het onderscheid in categorieën van de Tulpen Classificatie is gemaakt om het overzichtelijk te houden voor gasten. De ene gast wenst alleen een bed en een goed ontbijt, terwijl de andere gast juist bewust kiest voor een verblijf met meer luxe faciliteiten. Daarnaast staan 5-Tulpen B&B’s niet perse hoger dan 3-Tulpen B&B’s in de zoekresultaten van Bedandbreakfast.nl. De positie in het zoekresultaat wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren en zijn in dit blogbericht te vinden. Indien er nog vragen zijn, kunt u altijd contact openemen met de klantenservice!

 • Beste stichting,

  Wij zijn 16 juli j.l. geclassificeerd voor 4 tulpen met onze B&B, daar zijn we uiteraard heel trots op!
  Helaas staan wij in de nieuwe vermeldingen met B&B’s met 4 tulpen nergens tussen…
  Heb ik iets over het hoofd gezien?

  Met vriendelijke groet,
  Sidonie Swinkels
  B&B De Peeldijk Ospel

  • Beste Sidonie Swinkels,

   Nogmaals gefeliciteerd met het behalen van de 4 Tulpen! Voor dit soort berichten clusteren wij altijd B&B’s die binnen een bepaalde periode zijn geclassificeerd, waarschijnlijk valt jullie accommodatie net buiten deze periode. Geen zorgen, uw B&B wordt bij de volgende lichting van nieuwe B&B’s met Tulpen meegenomen!

Laat een reactie achter