Social media

Google+ snelcursus voor bed en breakfast deel 4: handigheidjes

B&B Google PLUS snelcursus

Door op de Google+ knop op Bedandbreakfast.nl te klikken, beveel je de site publiekelijk aan.

Je hebt een Google+ pagina voor je bed and breakfast aangemaakt, je eerste update geplaatst en de functie ‘circles’ ofwel ‘kringen‘ bekeken. Tijd om het netwerk nog wat beter te leren kennen. Google+ heeft een aantal handigheidjes die je echt moet kennen om het netwerk efficiënt te kunnen gebruiken.

Tip 1: Wisselen van profiel
Je kunt gemakkelijk wisselen tussen je persoonlijke Google+ profiel en je Google+ pagina door rechts bovenin op je profielfoto of paginalogo te klikken. Je ziet dan een uitklapmenu met je accounts. Klik op het gewenste account om te wisselen.

Bed & breakfast op Google+

Om uit naam van je Google+ pagina updates te kunnen plaatsen, is het belangrijk dat je bent ingelogd als je pagina – en dus niet als ‘jezelf”. Je kunt dit eenvoudig controleren: als je als je pagina bent ingelogd, zie je rechts bovenin het logo van je pagina.

Ben je als jezelf ingelogd, dan zie je rechts bovenin je eigen profielfoto (mits je een profielfoto hebt toegevoegd). Bovenaan je pagina staat dan de melding: ‘Je bent een beheerder van deze pagina’ met een blauwe knop: ‘Naar deze pagina’. Als je daarop klikt, wissel je van account en word je ingelogd als jouw pagina. Updates en reacties worden vanaf dat moment uit naam van jouw pagina geplaatst.

Bed & Breakfast op Google PLUS

Tip 2: Jouw pagina vinden in het menu
Als je bent ingelogd op je persoonlijke profiel, kun je je pagina altijd eenvoudig terugvinden door middel van het verticale menu aan de linkerkant. Zoek in dit menu naar het vierkante icoontje ‘Pagina’s’. Waarschijnlijk moet je eerst klikken op het onderste icoontje ‘Meer’. Zodra je daarop klikt, verschijnt het vierkante icoontje ‘Pagina’s’. Dit kun je naar boven slepen en tussen de hoger geplaatste iconen plaatsen voor een snellere toegang.
Jouw B&B op Google+

Tip 3: Voeg de Google +1-knop aan je website toe
Voeg de Google +1-knop aan je website toe! Bezoekers kunnen je website dan aanbevelen. Door op de +1-knop te klikken, geven zij in het openbaar hun goedkeuring. Ook kunnen ze in één moeite jouw site delen in hun kringen. Als veel mensen op de +1-knop van je site klikken, is dit gunstig voor de vindbaarheid van je site in Google. Meer informatie en Google+ knop toevoegen >>

GooglePLUS bed & breakfast

De Google+ knop op de homepage van Bedandbreakfast.nl. Als je erop klikt, verschijnt een uitklapschermpje met opties om te delen.

Tip 4: Google’s handleiding ‘Aan de slag’
De meeste punten die in deze snelcursus aan bod komen, vind je terug in een handig overzicht op de ‘Aan de slag’-pagina van Google+. Wij raden aan om deze handleiding te gebruiken als startpunt op Google+. Zo kom je er: klik rechtsboven op je pagina op het kleine radar-icoontje en vervolgens in het uitklapmenu op ‘Aan de slag’.

Jouw B&B op GooglePLUS

Tip 5: Rechtstreekse URL naar je Google+ pagina
Halverwege de ‘Aan de slag-pagina’ staat een rechtstreekse URL naar jouw Google-pagina. De URL staat onder het kopje ‘Vertel het iedereen’. Je kunt de URL knippen, plakken en gebruiken in al je communicatie-uitingen. Zet de link bijvoorbeeld op je website en in je mails. Je kunt er ook een QR-code van maken voor op je drukwerk.

B&B Google+

Bedandbreakfast.nl hoopt je op weg te hebben geholpen met deze Google + snelcursus voor bed & breakfasts. Je leert het netwerk vooral kennen door er zelf mee aan de slag te gaan. Bij vragen over de functies levert een zoekactie op Google altijd wel antwoord op. Voeg je de Google+ pagina van Bedandbreakfast.nl ook toe aan je kringen? Tot snel op Google+!

Lees ook:
Snelcursus deel 1: Google Plus-pagina maken voor je bed & breakfast
Google Plus-Snelcursus deel 2: Pagina verifiëren en omslagfoto van je B&B toevoegen
Jouw B&B op Google+ snelcursus deel 3: circles ofwel kringen
Google Plus: belangrijk voor jouw bed & breakfast?

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter