Social media

Jouw B&B op Google+ snelcursus deel 3: circles ofwel kringen

Bed & breakfast op Google Plus

Contacten volg je eenvoudig door ze naar je kringen in Google+ te slepen.

Bijzonder aan Google + zijn de ‘Circles’ ofwel ‘Kringen’. Je kunt je contacten opdelen in verschillende kringen zoals ‘vrienden’, ‘familie’, ‘gasten’ of ‘kennissen’. Daardoor kun je de ene update enkel met bijvoorbeeld je vrienden delen, een andere alleen met gasten en weer een andere met al je kringen.

Je kunt mensen toevoegen aan jouw kringen om te volgen wat zij zoal posten op Google+. Die mensen krijgen daar melding van en zullen jou waarschijnlijk op hun beurt gaan volgen. Zo kun je snel je netwerk uitbreiden.

Contacten toevoegen aan je kringen
Als je net met Google + begint, heb je waarschijnlijk nog niemand in je kringen. Laten we daar verandering in brengen. Aan de linkerkant van je pagina zie je een menu met iconen. Klik op het icoon genaamd ‘Kringen’. Je ziet dan jouw kringen.

Bed & breakfast Google+ pagina

Bovenin het scherm kun je de namen van vrienden en kennissen invoeren. Google gaat dan op zoek naar die personen. Zodra ze gevonden zijn, kun je ze in je kringen plaatsen door hun profielfoto’s met je muis naar een kring te slepen.

Google Plus voor bed & breakfast

Contacten uit je contactenlijst toevoegen
Als je op de startpagina van Google PLUS bent, zie je aan de rechterkant suggesties van ‘Mensen die je misschien kent’. Google haalt die uit je Gmail-contactenlijst. Achter iedere naam staat een knop ‘Toevoegen’. Als je daarop klikt, kun je de contacten in de door jou gewenste kring zetten. Daarna geeft Google je weer nieuwe suggesties.

Jouw B&B op Google+

Rechtstreekse URL delen
Wijs je gasten, voorbijgangers en relaties op het bestaan van je Google+ pagina door een rechtstreekse URL in al je communicatie-uitingen te zetten. Zet de link bijvoorbeeld in je e-mailhandtekening en op je website. Of maak een QR-code van de URL en beeld deze af op je drukwerk en plak ‘m op je voordeur.

In het vierde en laatste  deel van deze snelcursus lees je waar je de rechtstreekse URL naar je Google-pagina kunt vinden. Ook vertellen we welke handigheidjes het sociale netwerk verder nog in petto heeft. Ga naar deel 4 van de Google+ snelcursus voor bed & breakfasts >>

Lees ook:
Snelcursus deel 1: Google Plus-pagina maken voor je bed & breakfast
Google Plus-Snelcursus deel 2: Pagina verifiëren en omslagfoto van je B&B toevoegen
Google Plus: belangrijk voor jouw bed & breakfast?

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter