Eigenarenservice

Kalender koppelen met Booking.com

Heb je naast je vermelding op Bedandbreakfast.nl ook een vermelding bij Booking.com? Dan bieden we een handige functie, waarbij de beschikbaarheidsinformatie real-time wordt opgehaald; zonder hulp van een Channel Manager. Zo voorkom je dubbele boekingen!

Koppel je kalender met Booking.com

Vanuit de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl leg je op eenvoudige manier een koppeling tussen de kamers die je aanbiedt op Bedandbreakfast.nl en Booking.com. Door deze koppeling wordt beschikbaarheidsinformatie direct opgehaald vanuit Booking.com, hierdoor voorkom je dubbele boekingen.

Stappenplan

Stap 1
Ga naar de pagina ‘Synchronisatie Booking.com’ in de eigenarenservice of klik op onderstaande button.

Koppel met Booking.com

Stap 2
Voeg de link naar je pagina op Booking.com toe en klik op de button ‘Verstuur’.

Stuur de link naar jouw presentatiepagina bij Booking.com.

Nu is het onze beurt!
Met behulp van de aangeleverde informatie, gaan wij de link verifiëren en zorgen dat je kamers beschikbaar worden voor synchronisatie. Na verificatie nemen we contact met je op, zodat je verder kunt met stap 3.

Stap 3
Na de verificatie zie je een lijst met jouw kamers op Booking.com. Koppel elke kamer aan de juiste kamer van Bedandbreakfast.nl.

Let op: het is zeer belangrijk om de juiste kamers met elkaar te koppelen.

Stap 4
Controleer dan of de status ‘Gekoppeld’ zichtbaar is in de afbeeldingen van de kamers. Dit betekent dat de koppeling succesvol is gelegd.

Klaar!
Vanaf nu wordt de beschikbaarheidsinformatie op jouw presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl real-time opgehaald bij Booking.com. Andersom is dit niet het geval.

Let op: de beschikbaarheidsinformatie van Booking.com wordt alleen opgehaald op jouw presentatiepagina en tijdens het reserveerproces. Het kan dus zijn dat je B&B nog wel in een zoekresultaat op Bedandbreakfast.nl wordt getoond, terwijl je geen beschikbaarheid hebt volgens jouw kalender bij Booking.com.

Optimale werking met iCal

Reserveringen en blokkeringen van Booking.com zijn niet standaard zichtbaar in je kalender op Bedandbreakfast.nl. Hiervoor heb je een iCal koppeling nodig. Combineer een directe koppeling met Booking.com daarom met een iCal-koppeling voor een optimale werking!

Met behulp van een iCal-koppeling wordt de beschikbaarheidsinformatie iedere 6 uur opgehaald vanuit Booking.com. Deze informatie is wel zichtbaar in de kalender. Door iCal te combineren met een directe koppeling met Booking.com, wordt de beschikbaarheidsinformatie real-time opgehaald én is beschikbaarheidsinformatie zichtbaar in je kalender.

Andere Platforms

Heb je naast een vermelding op Bedandbreakfast.nl en Booking.com ook een vermelding op andere platforms? Dan is het raadzaam om te werken met een channel manager. Met een channel manager beheer je alle reserveringen van verschillende platforms op één centraal punt.

Hulp nodig?

Loop je tegen problemen aan bij het koppelen van je kalender of heb je hierover vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Inge Daniëls

Inge Daniëls

Marketing & Webcare Medewerker bij Bedandbreakfast.nl.

Laat een reactie achter