Algemeen

Nieuwe Channel Managers voor je B&B

Channel managers voor je B&B

Promoot jij je B&B op meerdere kanalen, dan biedt een Channel Manager veel voordelen. Met een Channel Manager voor je B&B beheer je reserveringsaanvragen van verschillende platforms op één centraal punt. Maak kennis met nieuwe Channel Managers voor je B&B!

Wat is een Channel Manager?

Een Channel Manager is een systeem waar je op één centraal punt een overzicht hebt van alle reserveringen van verschillende platforms. Kalenders van verschillende kanalen worden automatisch gesynchroniseerd. Zo hoef je niet meer handmatig voor elk afzonderlijk platform de beschikbaarheidskalender in te vullen. Dit zorgt voor tijdsbesparing waardoor je meer tijd hebt voor gasten.

Aanbevolen Channel Managers

Bedandbreakfast.nl werkt samen met de grootste Channel Managers en streeft ernaar om de lijst uit te breiden. Ga je gebruik maken van een Channel Manager voor je B&B, dan moet je zeker weten dat deze gekoppeld is met Bedandbreakfast.nl. Om die reden is het raadzaam om een van onderstaande Channel Managers voor je B&B te kiezen:

 • Amenitiz
 • AmicHotel
 • Beds24
 • MyAllocator
 • OctoRate
 • Redforts (Oscar)
 • Roomcloud
 • RoomRaccoon
 • Stardekk/Cubilis
 • Wubook
 • BBPlanner

Nieuwe Channel Managers voor je B&B

Het koppelen van nieuwe Channel Managers met Bedandbreakfast.nl kost voor beide partijen veel tijd. Alle software moet op elkaar aansluiten en goed getest worden. Gelukkig wordt de lijst steeds uitgebreid en presenteren we twee nieuwe Channel Managers voor je B&B, namelijk: E4jConnect (ook bekend als VikWP) en HotelRunner. Op dit moment is HotelRunner alleen beschikbaar voor Bedandbreakfast.eu, maar er wordt hard gewerkt aan de koppeling met Bedandbreakfast.nl.

 • E4jConnect (ook bekend als: VikWP)

Kalender koppelen met Channel Manager

Je koppelt je Channel Manager eenvoudig aan Bedandbreakfast.nl. Het enige wat je nodig hebt is een code, ofwel: de gegenereerde sleutel. Deze genereer je via de Eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl. Vervolgens stuur je deze code in een e-mail naar je Channel Manager met de vraag om te koppelen met Bedandbreakfast.nl. Je Channel Manager zorgt ervoor dat de koppeling wordt geregeld.

Koppeling met Channel Manager

Nieuwe aanvragen via Channel Manager

Heb je een reserveringsaanvraag via Bedandbreakfast.nl, dan verander je de status van de reservering in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl. Pas je de status aan naar een definitieve reservering, dan wordt de beschikbaarheidskalender automatisch bijgewerkt. Je reservering wordt automatisch opgehaald door je Channel Manager. Zo wordt je beschikbaarheidskalender daar ook bijgewerkt.

Koppeling met andere platforms

Wanneer je een vermelding hebt op Bedandbreakfast.nl koppel je eenvoudig met andere platforms zoals Bedandbreakfast.eu, Airbnb en Booking.com. De iCal-link is, net zoals de gegenereerde sleutel voor het koppelen met Channel Managers, te vinden in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl. Met een opgeslagen iCal-link wordt iedere zes uur automatisch beschikbaarheidsinformatie opgehaald. Daarnaast is het mogelijk om op ieder moment deze handmatig te synchroniseren.

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter