Social media

Snelcursus: Google Plus-pagina maken voor je bed & breakfast

Bedandbreakfast.nl op Google+

Een Google+ pagina maken voor je bed & breakfast is in een paar stappen gebeurd.

Een Google+ pagina voor je B&B maakt je accommodatie beter vindbaar en vergroot je aanwezigheid op sociale media. Ook kun je met een Google+ pagina gebruikmaken van innovatieve diensten zoals de Virtuele Google Tour. Wil je snel een Google Plus-pagina voor je bed & breakfast aanmaken? In deze snelcursus zie je stap voor stap hoe je dat doet!

Google-account creëren
Om een Google+ pagina te kunnen maken, heb je een Google-account nodig. Als je Gmail gebruikt, heb je automatisch al een Google-account. Zo niet dan kun je eenvoudig een account aanmaken via deze link.

Google + pagina aanmaken
Nu gaan we je Google+ pagina aanmaken. Ga naar www.google.com/intl/nl/+/business, lees eventueel de informatie op die pagina en klik rechts bovenin op de blauwe knop ‘Een Google+ pagina maken’.

Bed & breakfast op Google Plus

Klik op de meest linkse categorie: ‘lokale onderneming of plaats’.

Bed & Breakfast Google Plus

Vul je land in (waarschijnlijk staat ‘Nederland’ al ingevuld), geef je telefoonnummer op en klik op ‘Zoeken’.

Google + pagina bed & breakfast

Google gaat nu kijken of het jouw B&B kan vinden in zijn database van bedrijven. Waarschijnlijk is je bed en breakfast nog niet geregistreerd. Google geeft dan de melding: ‘Geen resultaten die overeenkomen met telefoonnummer (…)’. Klik op ‘Geen resultaten gevonden’ om je B&B aan Google toe te voegen.Bed & Breakfast Google PLUS pagina

Je hebt nu de mogelijkheid om je bedrijfsnaam en adres in te voeren. Google zal het adres herkennen en tonen op een kaartje van Google Maps. Controleer goed of dit klopt! Je kunt de locatie op het kaartje aanpassen met je muis. Vul ook een bedrijfscategorie in (‘Bed & Breakfast’) en klik op OK.

GooglePlus5
Nu kom je op een pagina getiteld ‘Een Google+ pagina maken’. Selecteer een naam voor je pagina, bijvoorbeeld de naam van je B&B. Vul vervolgens de URL van je website in (als je geen eigen website hebt, neem dan de URL van je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl). Laat bij ‘Uw inhoud is geschikt voor’ het antwoord gewoon staan op ‘Elke gebruiker van Google+’. Zet tot slot een vinkje bij ‘Ik ga akkoord met de Voorwaarden voor Pagina’s en klik onderaan op de rode knop ‘Doorgaan’.

Google + bed & breakfast

Google vraagt nu naar het telefoonnummer waarop mensen jouw bed and breakfast kunnen bereiken. Vul dit in, gevolgd door het e-mailadres van je B&B. Voeg eventueel nog een tweede telefoonnummer in en klik rechtsonder op ‘Voltooien’.

Bed & Breakfast op Google Plus
Google+ pagina verifiëren
Gefeliciteerd, je pagina is aangemaakt! Je pagina ziet er nu nog niet mooi uit: bovenin zie je een donkere panorama-afbeelding en overal zijn grote blauwe balken met meldingen. Die balken wijzen je er onder meer op dat je je pagina moet laten verifiëren. We moeten er dus voor zorgen dat Google zeker weet dat jij de bedrijfseigenaar bent. Klik bovenaan je Google+ pagina op de blauwe knop ‘Nu verifiëren’.

Google Plus B&B
Zie je deze knop niet, klik dan bovenaan je pagina op de blauwe knop ‘Bedrijfsgegevens bewerken’ en in het volgende scherm op ‘Nu verifiëren’. Mogelijk verzoekt Google je om nog eens te loggen met je Google-account inloggegevens.

Post van Google!
In het volgende scherm meldt Google dat het een briefkaart met een pincode gaat sturen naar jouw thuisadres. Je kunt zelf invullen aan welke persoon de briefkaart moet worden gericht. Aan de rechterkant van het scherm zie je een voorbeeld van de briefkaart zoals Google die gaat sturen. Zet een vinkje om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en klik op ‘Briefkaart versturen’.

B&B Google+

Je kunt nu verder gaan met het voltooien van je bedrijfsgegevens. Het vak ‘Openingstijden’ kun je overslaan want dit is niet echt van toepassing op een bed en breakfast. Geef een pakkende beschrijving van je B&B en klik op ‘Klaar met bewerken’.

GooglePLUS voor B&B

Deel 2 van de Google+ snelcursus voor bed & breakfasts

De eerste stappen zijn gezet: je Google+ pagina is aangemaakt en verificatie is aangevraagd. Terwijl je in afwachting bent van verificatie, kun je alvast je pagina gaan aankleden en je eerste updates plaatsen. We leiden je stap voor stap door deze acties heen in het tweede deel van deze snelcursus.

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter