Classificatie

Uitreiking Beste Bed en Breakfast van Nederland 2016 bij Het Hof van Laren

“Ik ben heel erg blij en super trots”, sprak Cornélie Kars toen haar B&B Het Hof van Laren werd uitgeroepen tot Beste Bed en Breakfast van Nederland 2016. Stichting Bed & Breakfast Nederland zocht de winnares op in ’t Gooi en overlaadde haar met welverdiende complimenten én de felbegeerde eretitel.

Winnaar Beste B&B van Nederland 2016

Het Hof van Laren is uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016!

Vijftulpen-gevoel
“Cornélie runt nog maar ander halfjaar haar B&B, maar wij zijn onder de indruk van Het Hof van Laren“, zegt Hanny Arens van Stichting Bed & Breakfast Nederland enthousiast tijdens de uitreiking. Ze vervolgt: “Deze B&B is gevestigd in een achttiende-eeuwse boerderij die getransformeerd is tot een exclusieve B&B, zonder daarbij afbreuk te doen aan het historische karakter van het pand. Bovendien beschikt de B&B over tal van luxe faciliteiten, waaronder een smart-TV, Nespresso-apparaat, minibar en zelfs een eigen I-pad mini voor de gasten. De schitterende badkamer en een ontbijt vol eigengemaakte producten zoals lemon curd, nutella en jam, bezorgen de gasten een waar vijftulpen-gevoel. De fraai aangelegde tuin met zwemvijver maken het winnaarsplaatje compleet”.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Cornélie Kars ontvangt, in het bijzijn van dochter Julia en zoon Adriaen, het winnaarsschild van locoburgemeester Tijmen Smit.

Fantastische kennismaking
Ook Loco burgemeester Tijmen Smit sprak tijdens de uitreiking met lovende woorden over het winnende bed & breakfast in zijn gemeente en hoopt dat Cornélie nog lang zal doorgaan met haar unieke accommodatie: “Het Hof van Laren staat symbool voor wat Laren herbergt; enerzijds beleef je hier het oude boerendorp, anderzijds ben je vanuit deze B&B snel in het dynamische centrum. Ik ben enorm trots dat we dit in Laren mogen huisvesten. En ik hoop dat bezoekers het mooiste van Laren zullen zien vanuit deze bed & breakfast, want dit is een fantastische kennismaking met ons dorp”.

Winnaar Beste B&B 2016

Taart, champagne en bloemen voor de Beste B&B van 2016!

Voldoening
Cornélie liet zich inspireren voor de start van haar B&B door diverse luxe hotels en bed & breakfasts, waarbij genieten centraal staat, ze blikt terug: “Toen ik startte met mijn B&B wilde ik mensen laten genieten van het huis en van de tuin, dat vind ik leuk omdat het zo’n uniek plekje is in het Gooi. Dat is ook hetgeen wat mij het meeste voldoening geeft. Ik ben ook gek op koken, bakken en vind het leuk als mensen het naar hun zin hebben; de positieve reacties die ik krijg van gasten bij vertrek zijn onbetaalbaar”. De winst van Het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016 was daarom extra mooi voor deze enthousiaste B&B-houder, ze vertelt: “Ik had heel erg gehoopt om te winnen, maar het is altijd lastig om in te schatten. Het was bijzonder spannend, want de andere genomineerde B&B’s waren ook bijzonder op hun manier. Ik vond het dus helemaal te gek om te horen dat ik had gewonnen”.

Tulpenclassificatie

Stijlvolle gastenkamer van Het Hof van Laren.

Enthousiaste reviews
Naast het facilitaire puntensysteem van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, wordt er bij de verkiezing van Het Beste Bed & Breakfast van Nederland ook gekeken naar de reviews van de deelnemende B&B’s. In anderhalf jaar tijd ontving Cornélie maar liefst 43 reviews met een gemiddelde score van 9,8 op Bedandbreakfast.nl. Enkele enthousiast reacties: “Eersteklas B&B waar aan werkelijk alles gedacht is”, “Een aanrader voor iedereen, ook als je niet gaat trouwen”, “Een attentvolle stralende gastvrouw” en “Menig hotel kan hier iets van leren”.

Beste BenB 2016

Het Hof van Laren is een pareltje in ’t Gooi.

Doe ook mee
Wil jij volgend jaar ook kans maken op dé B&B-award van Nederland? Meld je accommodatie dan snel aan bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie! Voor iedere tulpencategorie wordt er jaarlijks een nieuwe top 3 samengesteld, waarin diverse eretitels worden uitgereikt. Maar nog belangrijker: je B&B straalt kwaliteit en vertrouwen uit richting bezoekers. Bovendien biedt de tulpenclassificatie meer voordelen voor jou als B&B-eigenaar, bekijk ze allemaal en meld je direct aan!

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter