Geen crisis voor bed & breakfast in Nederland


EINDHOVEN, 11 januari 2012 – Bed & breakfasts in Nederland hebben het in 2011 goed gedaan. Ondanks de economische crisis nam het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl met bijna een vijfde toe. Ook het aantal B&B’s op de website blijft toenemen.

De B&B-eigenaren kregen in 2011 gemiddeld meer gasten over de vloer dan het jaar ervoor. Het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl groeide harder dan het aantal B&B’s op de website:

  • In 2011 ontvingen de B&B’s op Bedandbreakfast.nl 19,4% procent meer reserveringsaanvragen dan in 2010.
  • Het aantal bed & breakfasts op Bedandbreakfast.nl groeide vorig jaar met 7,5% procent tot een totaal van 4.248 op 31 december 2011.

Al jarenlang neemt de vraag naar B&B’s toe en groeit het aantal accommodaties in Nederland. Bed & Breakfast Nederland (BBN) verwacht dat er ook in 2012 meer B&B’s bij zullen komen. Alleen al in het nieuwe jaar heeft BBN ruim twintig aanvragen ontvangen voor de B&B-startersgids. De grote vraag van toeristen naar B&B-accommodaties geeft aan dat er ruimte is voor nieuwe bed & breakfasts. Ook de economische crisis is een stimulans: een B&B kan een mooie bijverdienste opleveren.

Binnenkort lanceert BBN een nieuwe startersgids voor mensen die een B&B in Nederland willen starten. In de gids staat actuele informatie over de B&B-branche, wetgeving en marketing. Inschrijven voor de gids kan via Bedandbreakfast.nl/starten.

Over Bed & Breakfast Nederland
Bed & Breakfast Nederland (BBN) is een promotieorganisatie voor bed & breakfast-eigenaren in Nederland. De organisatie is opgericht in 1999 met het doel een compleet overzicht te bieden van bed & breakfast-accommodaties in Nederland. Het belangrijkste kanaal daarvoor is Bedandbreakfast.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.