Bed & breakfasts in Nederland populair in 2013


EINDHOVEN, 3 januari 2014 – Bed & breakfasts waren onverminderd populair in 2013. Ondanks de financiële crisis die nu al jaren aanhoudt, heeft Bedandbreakfast.nl vorig jaar een tiende meer unieke bezoekers ontvangen dan in 2012. De piek lag in augustus, afgelopen jaar een zonnige en warme maand voor de thuisblijvers. Perfect voor een weekendje of midweekje in een bed & breakfast.

Bedandbreakfast.nl ontving in 2013 zowat iedere maand meer bezoekers dan in 2012. In februari was het verschil met 40 procent het grootst. In de piekmaand augustus wisten bijna een half miljoen mensen Bedandbreakfast.nl te vinden.

Bed & breakfast steeds populairder
De positieve cijfers laten zien dat bed & breakfast als logiesaccommodatie in Nederland steeds bekender en populairder wordt. Je leest erover in magazines en ook op tv is er veel aandacht voor B&B’s, bijvoorbeeld in programma’s als ‘Ik vertrek’ en ‘Bed & Breakfast’ op Omroep MAX. Mensen vertellen elkaar op feestjes over hun verblijf in een bed & breakfast en zo krijgen anderen het idee: laten we dat ook eens proberen!

B&B past bij tijdsgeest
Bed and breakfasts passen dan ook bij de tijdsgeest. Wat is er nu leuker dan overnachten op een unieke locatie zoals in een eeuwenoude hoeve, een molen, voormalige school of herenhuis? Waar je persoonlijk welkom wordt geheten door de eigenaar en ‘s ochtends geniet van een met zorg bereid ontbijt uit eigen keuken? Mensen kiezen steeds vaker voor korte vakanties in eigen land en voor authenticiteit en kleinschaligheid. Bed & breakfasts passen perfect in die trend en bieden bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bedandbreakfast.nl verwacht dan ook dat de groei in 2014 verder zal doorzetten.

Over Bed & Breakfast Nederland
Bed & Breakfast Nederland (BBN) is een promotieorganisatie voor bed & breakfast-eigenaren in Nederland. De organisatie biedt een compleet overzicht van bed & breakfast-accommodaties in Nederland. Het belangrijkste kanaal daarvoor is Bedandbreakfast.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.