Bed and breakfasts in Nederland 36 procent goedkoper dan hotel

EINDHOVEN – 5-4-2015 – Bed & breakfasts in Nederland zijn 36 % goedkoper dan hotels. In 2014 betaalden reizigers gemiddeld Euro 121,- voor een hotelovernachting in Nederland. De gemiddelde prijs van een overnachting inclusief ontbijt in een B&B in Nederland bedraagt Euro 77,85. In de populaire steden zijn de prijsverschillen kleiner, blijkt uit cijfers van Bedandbreakfast.nl. 

Van acht Nederlandse steden zijn de prijzen vergeleken. Het betreft een vergelijking van de gemiddelde hotelkamerprijs in 2014* versus de actuele gemiddelde B&B kamerprijs op Bedandbreakfast.nl. In topbestemming Amsterdam is een bed & breakfast bijna tien procent goedkoper dan een hotel. In Eindhoven loopt het prijsverschil op tot 28 %.
In de praktijk is het prijsverschil tussen een hotel en een B&B groter. Bij hotels moet vaak worden bijbetaald voor extra diensten, zoals het ontbijtbuffet (gemiddeld Euro 14,- per persoon**) en Wi-Fi. De kamerprijs van een bed & breakfast is bijna altijd inclusief ontbijt en Wi-Fi is meestal gratis.

Prijs-kwaliteitverhouding
“Met hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn B&B’s een aantrekkelijk alternatief voor hotels in Nederland”, zegt Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.nl. “Qua comfort doet een gemiddeld bed & breakfast niet onder voor een hotel. B&B’s zitten vaak op gunstige plekken middenin de stad, wat ze aantrekkelijk maakt voor zakenreizigers. Een meerwaarde is de persoonlijke service. Met een hartelijke ontvangst, tips over de omgeving en een geserveerd ontbijt onderscheidt een bed & breakfast zich op positieve wijze van hotels.”

Over Bedandbreakfast.nl
Bedandbreakfast.nl is de grootste B&B-website van Nederland met meer dan 18.000 B&B-kamers en appartementen in Nederland. Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu, de grootste bed & breakfast-website wereldwijd met ruim 1,4 miljoen B&B-kamers en appartementen. Beide websites worden beheerd door Bed & Breakfast Europe B.V., een Nederlands bedrijf gevestigd in Eindhoven.

* Prijzen betaald door reizigers uit de Eurozone. Bron: Hotel Price Index 2014.
** HRS Great Hotel Breakfast Survey 2014.

Bed & breakfast prijzen

 Hotelprijzen vs B&B prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.