Kanshebbers Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016 bekend

EINDHOVEN, 3 mei 2016 – Wie wordt het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016? Drie accommodaties in Noord-Holland, Overijssel en Limburg maken kans op deze titel. Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter het Nederlandse B&B classificatiesysteem, roept de winnaar uit op woensdag 8 juni.

De genomineerde accommodaties zijn: B&B ‘Het Hof van Laren’ in Laren, B&B ‘De Korhoen’ in Nijverdal en B&B ‘Comfortabel Rustpunt’ in Heerlen. Zij behaalden de meeste punten in de zogenoemde 5-tulpencategorie; de hoogste kwaliteitsklasse voor geclassificeerde bed & breakfasts. Daarnaast scoorden ze uitmuntende cijfers in de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl.

“De drie genomineerde B&B’s zijn exemplarisch voor de hoge kwaliteit die bed & breakfasts vandaag de dag bieden. Zeker in de kwaliteitsklasse van 5 tulpen is het niveau van de geboden faciliteiten, uitstraling en service vaak indrukwekkend”, zegt Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Alleen met de grootste toewijding kun je in deze klasse de top bereiken. De genomineerde eigenaren willen hun gasten het allerbeste bieden en daarvoor is geen moeite te veel. Die inzet wordt weerspiegeld door de enthousiaste reviews van gasten.”

Nominaties overige kwaliteitsklassen
De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie kent ook kwaliteitsklassen van 1 tot 4 tulpen, oplopend van eenvoudig tot luxe. In elke categorie worden op 8 juni om 9.00 uur de drie beste B&B’s bekendgemaakt op www.bedandbreakfastclassificatie.nl/bestebb. Dit zijn de genomineerden:

4 tulpen
B&B Van Elewout in Bergen op Zoom (Noord-Brabant); EcoLinde in Vorden (Gelderland) en Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland).

3 tulpen
B&B Agnetenhoeve in Overasselt (Gelderland); De Lochterhof in Berg en Terblijt (Limburg) en Joarum in Kubaard (Friesland).

2 tulpen
Flora’s op Boerskotten in De Lutte (Overijssel); Hotel California in Wichmond (Gelderland) en Op de vlakte in Bollingawier (Friesland).

1 tulp
De Vlinder in Nijmegen (Gelderland); B&B Passage in Driebergen (Utrecht) en Huize Sonja in Hollum (Friesland).

Verkiezing ‘Beste B&B van Nederland’
Het ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ wordt jaarlijks uitgeroepen onder B&B’s aangesloten bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De nominaties worden vastgesteld aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewscores mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een volledig beeld van de kwaliteit van de B&B’s, inclusief de sfeer en gastvrijheid. De verkiezing vindt dit jaar voor de negende keer plaats.

Over Stichting Bed & Breakfast Nederland
Stichting Bed & Breakfast Nederland beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Bij het classificatiesysteem zijn ruim 520 B&B’s in Nederland aangesloten. Deelnemende accommodaties worden bezocht door een mystery guest, beoordeeld aan de hand van een normenlijst en ingedeeld in een klasse. De kwaliteit wordt weergegeven met 1 tot 5 tulpen. Zo wordt het kwaliteitsverschil tussen B&B’s inzichtelijk gemaakt en kunnen gasten gemakkelijker vergelijken. Alle geclassificeerde B&B’s zijn te vinden op Bedandbreakfastclassificatie.nl.

Nominaties 2016 Beste B&B

=======================================================================

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Het ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016’ wordt op 8 juni om 9.00 uur bekendgemaakt op www.bedandbreakfastclassificatie.nl/bestebb. Dit geldt ook voor de winnaars in de overige kwaliteitscategorieën.

Leden van de pers zijn op 8 juni welkom tijdens de prijsuitreiking op locatie bij het Beste Bed & Breakfast van Nederland. Wilt u erbij zijn, neemt u dan contact op met Stichting Bed & Breakfast Nederland via tel: 040-76 20 602 of via e-mail: info@bedandbreakfastclassificatie.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.