LAREN, 8 juni 2016 – Bed & Breakfast ‘Het Hof van Laren’ in Laren is op woensdag 8 juni uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016. De accommodatie, een achttiende-eeuwse boerderij middenin het Gooi, scoorde afgelopen jaar het hoogst in het Nederlandse classificatiesysteem voor B&B’s en behaalde de beste reviews op Bedandbreakfast.nl. Dat heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, bekendgemaakt.

Het Beste Bed & Breakfast van Nederland wordt ieder jaar uitgeroepen onder B&B’s in de klasse van 5 tulpen, de hoogste categorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De winnaar wordt bepaald op basis van de service en faciliteiten, gecombineerd met de reviews die gasten schrijven op Bedandbreakfast.nl. Ook B&B ‘Comfortabel Rustpunt’ in Heerlen en B&B ‘De Korhoen’ in Nijverdal waren genomineerd in de 5-tulpenklasse. Zij behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Vijf-tulpengevoel
Het is duidelijk dat Het Hof van Laren, door gasten beloond met een 9,8 in de reviews, de crème de la crème is van de Nederlandse B&B’s. Alles aan Het Hof van Laren ademt topklasse. Van de modern-landelijke inrichting tot het loungeterras aan de zwemvijver: het oogt allemaal even verzorgd en stijlvol. Het Hof van Laren laat zien wat B&B’s vandaag de dag zo bijzonder maakt. Een bed & breakfast is al lang geen budgetaccommodatie meer, maar een hoogwaardig verblijf waar je in de watten wordt gelegd. Het vijfsterren-hotelgevoel inderdaad, maar dan met persoonlijke aandacht in een kleinschalige, unieke sfeer. Het vijftulpen-gevoel!”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Winnaars overige categorieën
Ook in de categorieën van 1 tot 4 tulpen zijn de beste bed & breakfasts van Nederland bekendgemaakt. Dit zijn de winnaars per categorie:

5 tulpen:
Eerste prijs: Het Hof van Laren in Laren (Noord-Holland)
Tweede prijs: Comfortabel Rustpunt in Heerlen (Limburg)
Derde prijs: De Korhoen in Nijverdal (Overijssel)

4 tulpen:
Eerste prijs: Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland)
Tweede prijs: B&B Van Elewout in Bergen op Zoom (Noord-Brabant)
Derde prijs: EcoLinde in Vorden (Gelderland)

3 tulpen:
Eerste prijs: De Lochterhof in Berg en Terblijt (Limburg)
Tweede prijs: B&B Agnetenhoeve in Overasselt (Gelderland)
Derde prijs: Joarum in Kubaard (Friesland)

2 tulpen:
Eerste prijs: Hotel California in Wichmond (Gelderland)
Tweede prijs: Flora’s op Boerskotten in De Lutte (Overijssel)
Derde prijs: Op de vlakte in Bollingawier (Friesland)

1 tulp: 
Eerste prijs: Huize Sonja in Hollum (Friesland)
Tweede prijs: B&B Passage in Driebergen (Utrecht)
Derde prijs: De Vlinder in Nijmegen (Gelderland)

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie maakt de kwaliteitsverschillen tussen B&B’s inzichtelijk door middel van roze tulpsymbolen. Deelnemende accommodaties kunnen één tot vijf tulpen verdienen. Elke B&B wordt bezocht door een mystery guest en beoordeeld aan de hand van een objectieve normenlijst. Ruim 520 bed & breakfasts in Nederland zijn bij het classificatiesysteem aangesloten. Onder de B&B’s met vijf tulpen wordt ieder jaar het Beste Bed & Breakfast van Nederland uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland. Meer informatie, zie www.bedandbreakfastclassificatie.nl.

5-tulpen-plaats-1
Het Hof van Laren, Laren. Website

5-tulpen-plaats-2
Comfortabel Rustpunt, Heerlen. Website

5-tulpen-plaats-3
De Korhoen, Nijverdal. Website

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
De prijsuitreiking vindt op woensdag 8 juni 2016 om 11.30 uur plaats bij B&B Het Hof van Laren, Sint Janstraat 37 in Laren. De pers is hierbij van harte welkom. Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht, neem contact op met Stichting Bed & Breakfast Nederland: telefoon 040-7620602, e-mail: info@bedandbreakfastclassificatie.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.