ASSEN, 10 mei 2017 – Bed & Breakfast Logement No5 in het Drentse Assen is woensdag uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017. De tweede en derde plaats zijn voor respectievelijk B&B Villa Nieuwland in Den Oever (Noord-Holland) en B&B La Marquise Chambres d’hôtes de Luxe in Budel (Noord-Brabant). Dat heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland woensdag bekendgemaakt.

Bed & Breakfast Logement No5 behaalde het afgelopen jaar een topscore in de 5-tulpencategorie, de hoogste klasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Binnen dit systeem worden B&B’s in Nederland beoordeeld en ingedeeld op kwaliteit. Logement No5 krijgt bovendien uitzonderlijk goede reviews op Bedandbreakfast.nl, de grootste B&B-website van Nederland.

“Bij Logement No5, een monumentaal herenhuis in het hart van Assen, word je als gast ondergedompeld in luxe en rust. De B&B telt twee royale suites met ieder een eigen zitkamer en whirlpool. Naar de maatstaven van het B&B-classificatiesysteem biedt deze accommodatie het allerhoogste kwaliteitsniveau. Gasten beoordelen deze prachtige B&B bovendien met gemiddeld een 9,8. Dan is het predicaat Beste Bed & Breakfast van Nederland welverdiend!”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Winnaars overige categorieën
Woensdag zijn ook de beste B&B’s bekendgemaakt in de kwaliteitsklassen van 1 tot en met 4 tulpen. Dit zijn de winnaars per klasse:

5 tulpen:
Eerste prijs: ‘Logement No5‘ in Assen (Drenthe)
Tweede prijs: ‘Villa Nieuwland‘ in Den Oever (Noord-Holland)
Derde prijs: ‘La Marquise‘ in Budel (Noord-Brabant)

4 tulpen:
Eerste prijs: ‘Erve Naatsboer’ in Overdinkel (Overijssel)
Tweede prijs: ‘The Black Horse B&B & More’ in Ureterp (Friesland)
Derde prijs: ‘De Reggestee’ in Hellendoorn (Overijssel)

3 tulpen:
Eerste prijs: ‘De Appelgaard’ in Culemborg (Gelderland)
Tweede prijs: ‘Bed in de Betuwe’ in Hemmen (Gelderland)
Derde prijs: ‘Het Knooppunt’ in Nuis (Groningen)

2 tulpen:
Eerste prijs: ‘B&B bij de jongens’ in Utrecht (Utrecht)
Tweede prijs: ‘B&B Hotel California’ in Wichmond (Gelderland)
Derde prijs: ‘Flora’s op Boerskotten’ in De Lutte (Overijssel)

1 tulp: 
Eerste prijs: ‘B&B Passage’ in Driebergen (Utrecht)
Tweede prijs: ‘Huize Sonja’ in Hollum (Friesland)
Derde prijs: ‘Motorschip Elisabeth’ in Leeuwarden (Friesland)

Over Stichting Bed & Breakfast Nederland
Stichting Bed & Breakfast Nederland is uitvoerder van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. De stichting maakt de kwaliteitsverschillen tussen B&B’s inzichtelijk door middel van 1 tot 5 tulpsymbolen. Elke deelnemende accommodatie wordt door mystery guests beoordeeld aan de hand van een objectieve normenlijst. Ruim 530 bed & breakfasts in Nederland zijn bij het classificatiesysteem aangesloten. Onder de B&B’s met vijf tulpen wordt ieder jaar het Beste Bed & Breakfast van Nederland uitgeroepen. Zie ook: www.bedandbreakfastclassificatie.nl.


Logement No5, Assen. Website


Villa Nieuwland, Den Oever. Website


La Marquise, Budel. Website

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
De prijsuitreiking vindt op woensdag 10 mei 2017 om 11.00 uur plaats bij B&B Logement No5, Van der Feltzpark 5 in Assen. De pers is hierbij van harte welkom. Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht, neem contact op met Stichting Bed & Breakfast Nederland: telefoon 040-7620602, e-mail: info@bedandbreakfastclassificatie.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.