Wet- & Regelgeving

B&B Nieuws: Initiatiefwet zet streep door Bedrijfschap Horeca en Catering

Parlement debat

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot heeft initiatiefwet opgesteld om  bedrijfschappen op te heffen.

VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot maakt werk van zijn voorstel om de bedrijfschappen – inclusief het Bedrijfschap Horeca en Catering – af te schaffen. Hij heeft er nu een initiatiefwet van gemaakt.

Aptroot heeft zijn wet donderdag voor advies naar de Raad van State gestuurd, schrijft Het Financieele Dagblad. De parlementariër is niet tevreden met het voorstel van het demissionaire kabinet om de bedrijfschappen ofwel onder te brengen in een openbaar lichaam, vergelijkbaar met de Waterschappen, ofwel in de vorm te gieten van een privaatrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan.

Volgens Aptroot zijn de bedrijfschappen “de hobby’s van de bobo’s van werkgevers en vakbonden” die nu wel lang genoeg hebben geduurd. Bed & Breakfast Nederland is het daar grondig mee eens!

Ongegronde last
Bed & breakfasts met meer dan twee kamers en vijf bedden zijn nu nog verplicht om lid te worden van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Zij betalen een heffing en moeten daarnaast meebetalen aan het classificatiesysteem voor hotels – een systeem waar de B&B’s zelf niets aan hebben. Bed & Breakfast Nederland strijdt al jaren tegen deze ongegronde last en is blij met de steun vanuit de Tweede Kamer.

We volgen het voortbestaan van het Bedrijfschap Horeca en Catering op de voet dus houd deze blog in de gaten voor meer nieuws over de kwestie.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter