Wet- & Regelgeving

Werkendam versoepelt beleid voor bed en breakfast

Bed & Breakfast de Drie Eenden

Bed & Breakfast De 3 eenden, een van de B&B’s in Werkendam.

De Brabantse gemeente Werkendam versoepelt haar beleid om ook bed en breakfasts in bijgebouwen toe te staan. Steeds vaker krijgt de gemeente namelijk het verzoek om een B&B in een vrijstaand bijgebouw te beginnen. Ook de meeste andere gemeenten in Nederland staan bed & breakfasts in een bijgebouw toe.

Persoonlijke service
De precieze definitie voor een bed & breakfast is niet wettelijk vastgelegd. Een B&B kan gevestigd zijn in een woonhuis maar ook in een bijgebouw. Meestal woont de eigenaar wel zelf op het perceel. Wat ook precies de vorm is waarin het bed & breakfast is gegoten (ieder B&B is anders en uniek), het is de persoonlijke service die het verschil maakt. Denk aan een hartelijk onthaal door de eigenaar en een geserveerd ontbijt in de ochtend.

Deze benadering vormt een significant verschil met bijvoorbeeld een vakantiehuis en is het voornaamste kenmerk van een bed & breakfast. Bed & Breakfast Nederland juicht toe dat de gemeente Werkendam nu de regels voor een B&B in een bijgebouw versoepelt. Dit zijn namelijk vaak prachtige accommodaties die de gasten alle luxe en privacy bieden die ze maar wensen, mét de persoonlijke aandacht die hoort bij een B&B.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter