Marktcijfers

Populariteit bed and breakfasts in Nederland neemt verder toe

bed and breakfast

De populariteit van Nederlandse B&B’s zit nog steeds in de lift; het aantal mensen dat kiest voor een verblijf bij deze kleinschalige logies blijft groeien. Dit blijkt uit laatste cijfers van Bedandbreakfast.nl, de grootste B&B-website van Nederland.

populariteit

B&B’s worden steeds populairder.

Vakantie in eigen land
Nederlandse B&B-eigenaren ontvingen in 2016 maar liefst 217.947 reserveringsaanvragen van bezoekers via Bedandbreakfast.nl, dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van 2015. Daarnaast ontvangen de B&B’s ook nog rechtstreekse aanvragen per telefoon en via een doorlink naar de eigen websites.

“De cijfers sluiten aan op de trend om vaker op vakantie te gaan in eigen land”, signaleert Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.nl. “Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van B&B’s. Het zijn ideale accommodaties voor een weekendje weg, een zakenreis, maar ook voor een langere periode. Naast de kleinschaligheid en gastvrijheid, wordt vooral de B&B-beleving gewaardeerd. Gasten zijn op zoek naar belevingen die uniek en betaalbaar zijn, een bed and breakfast biedt daarbij uitkomst.”

bed and breakfast aanmelden

Noord-Holland is geliefd bij veel B&B-bezoekers.

Noord-Holland populairste provincie
Bed and breakfasts in de kustprovincies blijven onverminderd populair, waarbij Noord-Holland aan kop ligt met 10 % van de aanvragen in 2016. Zuid-Holland (7 %) en Gelderland (6 %) maken de top 3 compleet.

Bed and Breakfast aanmelden
Profiteer mee van de groeiende populariteit van B&B’s in Nederland en meld je accommodatie snel aan op Bedandbreakfast.nl. Op die manier is is jouw B&B vindbaar op de best bezochte B&B-site van Nederland en daarmee ook beter in Google. Bekijk de opties >>

Over de auteur

Josjah Thalen

Josjah Thalen

Josjah Thalen is webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Naast het schrijven van teksten over de mooiste bestemmingen, draagt hij zorg voor de communicatie richting B&B-bezoekers en B&B-eigenaren. Ook bezoekt hij graag verschillende B&B's: zijn beste tips deelt hij op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter