Marktcijfers

Groei Aantal Gasten Nederlandse B&B-markt

Groei aantal gasten Nederlandse B&B-markt

Recente cijfers van het CBS geven een enorme groei van het toerisme aan. In 2017 is het aantal gasten in Nederlandse accommodaties gestegen naar 42 miljoen. Recent B&B-marktonderzoek laat zien dat er ook een groei van het aantal gasten op de Nederlandse B&B-markt is. Hoe profiteert jouw B&B van deze groei?

CBS vs B&B-marktonderzoek

De cijfers van het CBS geven een positief beeld over de ontwikkeling van de Nederlandse accommodaties. Het CBS heeft accommodaties met minder dan 5 slaapplaatsen niet meegenomen in het onderzoek. Aan het marktonderzoek dat Bed & Breakfast Nederland onlangs heeft gehouden, werkten 680 B&B-eigenaren uit Nederland mee. In dit onderzoek zijn kleinschalige accommodaties wel meegenomen. Het is daarmee een perfecte aanvulling op de cijfers van het CBS. Dit artikel focust zich op de groeiende B&B-markt. Het marktonderzoek bevat nog veel meer waardevolle, relevante informatie.

Groei aantal gasten Nederlandse B&B-markt

In het marktonderzoek is aan B&B-eigenaren gevraagd of het aantal gasten in 2017 ten opzichte van het jaar ervoor (2016) is afgenomen, gelijk is gebleven, of toegenomen. De volgende resultaten kwamen naar voren:

  • 59% van de B&B-eigenaren heeft in 2017 meer gasten ontvangen
  • bij 32% van de B&B-eigenaren bleef het aantal gasten gelijk
  • bij 9% van de B&B-eigenaren daalde het aantal gasten in 2017 licht
Aantal gasten

Aantal B&B-gasten in Nederlandse B&B’s (2017  t.o.v. 2016)

Meer Buitenlandse Bezoekers

Volgens cijfers van het CBS is het aantal buitenlandse gasten met 13% gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Er waren in totaal 17,8 miljoen buitenlandse gasten die 44 miljoen nachten verbleven. Ook de grote meerderheid van de B&B-eigenaren geven aan buitenlandse gasten te ontvangen. Slechts 16% van de B&B-eigenaren geeft aan geen buitenlandse gasten te ontvangen.

Land van herkomst Bed and Breakfast Gasten

De groei van het aantal gasten op de Nederlandse B&B-markt komt vooral door de stijging van het aantal buitenlandse gasten. Het grootste deel hiervan komt uit de buurlanden Duitsland en België. Waar veel Duitsers kiezen voor een verblijf aan de kust, kiezen veel Belgen voor een verblijf net over de grens in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Wanneer het gaat om gasten van buiten Europa, komen deze voornamelijk uit Amerika, Canada en Australië.

Buitenlandse B&B-gasten in Nederland

Buitenlandse B&B-gasten in Nederland

Hoe bereik je Buitenlandse gasten?

Als B&B krijg je meer reserveringen door goed in te spelen op de groei van aantal gasten op de Nederlandse B&B-markt. Door je B&B te promoten op een online platform word je beter vindbaar voor Buitenlandse B&B-liefhebbers en vergroot je snel en eenvoudig je rendement. Bekijk de mogelijkheden voor promotie op Bedandbreakfast.eu en profiteer van een groot, wereldwijd bereik van dit B&B-platform.

Meld je aan op Bedandbreakfast.eu

Deel dit bericht:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot augustus 2019.

Laat een reactie achter