Algemeen

Duitse gasten

Ina Flohil

Ina Flohil

Inmiddels ontvang ik gasten uit heel veel landen in mijn accommodatie. Afkomstig van zowel binnen als buiten Europa. En ik moet zeggen dat – ondanks de pogingen van de EU om de diverse lidstaten tot één smeltkroes te maken – ik blij ben met de grote verschillen in cultuur, taal en gewoontes van de diverse landen. De diversiteit aan nationaliteiten maakt het runnen van een B&B ontzettend interessant.Ik heb de afgelopen jaren veel leuke en bijzondere dingen meegemaakt met gasten uit het buitenland. Zo kreeg ik whisky aangeboden door mijn Zweedse gasten. Na het ontbijt! Ieder volk heeft zo wel haar eigenaardigheden:

  • De Fransen vinden ons ‘petit dejeuner’ uitgebreid maar de Franse kaas toch beter dan de Hollandse.
  • De Britten laten meestal Gods zegeningen achter in het gastenboek.
  • De Oostenrijkers sturen eigengemaakte kerstkaarten na.
  • De Belgen vinden Nederland leuk maar niet de bewoners.
  • De Italianen wantrouwen onze Italiaanse restaurants maar zijn dolenthousiast over de aanbevolen adressen.
  • De Roemeense families vertrekken niet zonder een innige omhelzing.

Duitse gasten
Eén land wil ik zeker niet onbenoemd laten en dat is ons buurland Duitsland. Want mijn Duitse gasten draag ik, een enkeling uitgezonderd, een warm hart toe. Het is vreemd dat er in de Duitse reisgids van Dumont nog een hoofdstuk staat over de moeizame verhouding tussen Duitsers en Nederlanders! Ik kan dat niet onderschrijven. Zelfs gedurende het WK in 2010 jaar bleef de verstandhouding met mijn Duitse gasten hartelijk. Ik vind de Duitsers over het algemeen spontaan, hartelijk, eerlijk, schoon, realistisch, enthousiast, goed geïnformeerd, vrolijk en uiterst betrouwbaar. Dat mag ook wel eens gezegd worden!! Ik zeg dus welgemeend: ‘Herzlich willkommen’.

Bed en breakfast At the Beach in Den Haag

Bed & Breakfast At The Beach in Den Haag.

Ina Flohil is eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag. Zij schrijft geregeld een column over het reilen en zeilen in haar bed & breakfast voor deze blog.

Over de auteur

Ina Flohil

Ina Flohil is eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag. Zij schrijft geregeld een column over het reilen en zeilen in haar bed en breakfast voor deze blog. Reageren op haar oproep kan in het reactieveld hieronder of via haar presentatiepagina.

Laat een reactie achter