Wet- & Regelgeving

Allergenendeclaratie: lijst van allergenen en gratis tool

ontbijt_bed_and_breakfast

Prettig voor B&B-gasten met een allergie: een overzicht van allergene stoffen in het ontbijt.

Als bed and breakfast-eigenaar ben je vanaf 13 december 2014 verplicht om allergene stoffen in het ontbijt en in andere gerechten te vermelden aan je gasten. Gelukkig hoef je het wiel niet helemaal zelf uit te vinden. Hier vind je een aantal hulpmiddelen voor de allergenendeclaratie.

Lijst van te melden allergene stoffen
Download hier de lijst van verplicht te melden allergenen en sla hem op of print hem uit.

Gratis tool voor allergenendeclaratie
Met de gratis allergenentool van Stichting Horeca Onderwijs (SHO) maak je in een paar klikken een allergenenkaart voor je ontbijt. Plaats ‘m op je website en print hem uit voor je gasten.

Iconenkaart van allergenen
SHO biedt daarnaast een gratis iconenset met beeldmerken van de allergenen. Je kunt de iconen gratis downloaden en als stickerset bestellen.

Informatie over allergenenwetgeving voor B&B’s
Lees meer over de allergenenwetgeving en de consequenties voor bed & breakfasts in het blogbericht ‘Allergenendeclaratie voor bed and breakfast: dit zijn de regels‘.

Praat mee met andere B&B-eigenaren
Lees hoe collega-B&B-eigenaren met de allergenenwetgeving omgaan in de Bed en Breakfast discussiegroep op LinkedIn en praat mee!

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter