Wet- & Regelgeving

Nieuws: B&B’s niet langer verplicht te betalen voor hotelsterren

Hotelsterren van de NHCBed & breakfasts met meer dan 2 kamers en vanaf 5 bedden zijn in 2015 niet langer verplicht om mee te betalen aan de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC). Het hotelclassificatiesysteem wordt namelijk omgezet in een vrijwillig systeem. 

Uitvoerder van de verplichte NHC is het Bedrijfschap Horeca en Catering, dat eind 2014 wordt opgeheven. De minister van Economische Zaken weigert om de uitvoering van de verplichte hotelclassificatie over te nemen. Koninklijke Horeca Nederland start daarom met ingang van 1 januari 2015 met een vrijwillig classificatiesysteem. Vanaf die datum is de naam ‘Hotel’ niet meer beschermd en verliest het NHC sterrenschild zijn betekenis.

B&B hoeft niet meer mee te betalen aan NHC

Hanny Arens: “Goed nieuws voor bed & breakfasts!”

Goed nieuws voor B&B-eigenaren
“Dit is goed nieuws voor eigenaren van een B&B met meer dan twee kamers, die tot nu toe verplicht waren om deel te nemen aan de NHC. Vaak werden zij zonder categorieaanduiding opgenomen en betaalden ze dus voor spek en bonen mee”, zegt Hanny Arens. Als oprichter van Bed & Breakfast Nederland heeft zij jarenlang gelobbyd tegen de verplichte bijdrage die in 2014 helaas nog wel geldt.

Classificatie voor bed en breakfast
Wil je je bed en breakfast graag laten classificeren, kies dan voor de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem, dat 1 tot 5 tulpen in plaats van sterren toekent, is speciaal toegesneden op de kenmerken van B&B’s. Bij deelname krijg je een mystery guest op bezoek en ontvang je 1 tot 5 tulpen als teken van gecontroleerde kwaliteit: een krachtige marketingtool! Meer informatie en aanmelden >>

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter